Rocktober: Win kaarten voor Larry Carlton Quartet @ North Sea Jazz Club

Toegevoegd op maandag 22 oktober 2012, 18:02
Laatste update maandag 22 oktober 2012, 18:12
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog
Deze actie is gesloten op 28 oktober 2012

Rocktober: Win kaarten voor Larry Carlton Quartet @ North Sea Jazz Club

De eerste helft van de Rocktober maand zit er alweer even op. Twee volgepropte actieweken, met dagelijks een toffe actie, zijn inmiddels alweer geschiedenis. Ook de laatste week zullen we met dikke acties komen;

Alsof dit niet genoeg is gooien we er nog 2 x 2 kaarten tegenaan, ditmaal voor Larry Carlton Quartet in de Amsterdamse North Sea Jazz Club.

Halverwege de jaren 70 vestigde Larry Carlton definitief zijn naam met een handvol magistrale gitaarsolo’s op het album The Royal Scam van Steely Dan. Zijn eerste kennismaking met de jazz was een bigband album van Gerald Wilson met Joe Pass op gitaar; via Pass raakte hij geïnteresseerd in jazzgitaristen als Barney Kessel en Wes Montgomery. Ook de blues liet hem niet koud: B.B. King behoort nog steeds tot zijn favorieten.

Carlton ontwikkelde een gitaarstijl waarin het gebruik van het volumepedaal een grote rol speelde. Joni MitchellCarlton speelde op haar cd Court and Spark – noemde die techniek heel beeldend ‘fly fishing’. Naast zijn langdurige verbintenis met The Crusaders, werkte de gitarist niet alleen als studiomuzikant (hij deed duizenden sessies), maar werkte hij ook nog aan een indrukwekkende solocarrière. Op 30 oktober staat hij hiermee in Nederland.

Win kaarten voor Larry Carlton Quartet @ North Sea Jazz Club Amsterdam (30 oktober)

Laat ons hieronder weten waarom jij bij deze grootheid op gitaar moet zien; de 2 meest creatieve, originele of inspirerende redenen zullen uitgekozen worden, waaraan 2 plekken op de gastenlijst verbonden zijn.

Laat het ons uiterlijk zondag 28 oktober (17:00 uur) weten en wie weet ben jij erbij in de North Sea Jazz Club op 30 oktober.

Good luck!

Stuur mij (maximaal 2x per maand) de gratis nieuwsbrief van Rockblog per email.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!