Album Recensies

Cult of Occult - Cult of Occult

Toegevoegd op dinsdag 8 mei 2012, 00:36
Laatste update dinsdag 8 mei 2012, 01:15
Geschreven door Jeroen
Bron: Rockblog

Cult of Occult - Cult of Occult

Frankrijk en extreme metal, het is nooit echt een gelukkige combinatie geweest. De enige metalband uit Frankrijk die de laatste jaren echt hoge ogen gooide is Gojira. Wellicht dat we hier binnenkort de naam Cult of Occult aan toe kunnen voegen. De band is gestationeerd in Lyon en maakt slugde metal met doom en hardcore invloeden.

Opgepikt door het Nederlandse metallabel Hammerheart Records brengt het viertal van Cult of Occult volgende maand hun gelijknamige debuutalbum uit. Vijf nummers, 40 minuten lang, sludge metal van de bovenste plank. Het album opent tergend langzaam met ‘Blurry and Muzzy’. En zoals het nummer heet, zo klinkt het ook. De riffs zijn traag en supersmerig en hebben in de verte wel iets weg van Teeth of the Lions Rule the Divine. De agressieve hardcore zang past wonderwel erg goed bij het muzikaal gebodene. Na het eerste nummer wordt het tempo regelmatig wat opgeschroefd, zoals bijvoorbeeld tegen het einde van het tweede nummer ‘I hate you’  en in het majestueze titelnummer.

Andere referenties, naast Teeth of the Lions Rule the Divine, die bij beluistering van het album door het hoofd schieten zijn Corrosion of Conformity, EyeHateGod, Baroness en Lair of the Minotaur. Het album is moddervet geproduceerd en op het juiste volume (lees: hard) lijkt het alsof er een stoomwals de kamer komt binnen denderen.

Cult of Occult komt dus uitstekend voor de dag op haar debuut en kan zich met dit album direct meten met de toppers in het genre. Volgend jaar een plaatsje op Roadburn dan maar? Het album Cult of Occult is vanaf 4 juni verkrijgbaar.

 

 

  

Reacties

Volg Rockblog