Album Recensies

Tenacious D - Rize of the Fenix

Toegevoegd op woensdag 9 mei 2012, 13:28
Laatste update woensdag 9 mei 2012, 14:21
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Tenacious D - Rize of the Fenix

Het is alweer zes jaar geleden dat The Pick Of Destiny uitkwam. Het is daarom ook niet gek te noemen dat menig fans smachten naar nieuw werk van acteurs, muzikanten en vooral rasentertainers Jack Black en Kyle Gass. 15 mei 2012 is het zover; Tenacious D komt met een nieuw studioalbum op de proppen, welke Rize of the Fenix is gedoopt. Om het zogenaamde lekken tegen te gaan, is het gehele album als stream ook al op soundcloud gezet.

De titeltrack ging al langere tijd op internet rond en vertelt min of meer het verhaal van The D, hoe er na het tegenvallen van The Pick Of Destiny weer uit de as herezen wordt. Ook hier komt de kenmerkende combinatie van musical, komedie en de epische muziek van het duo weer fijn uit de verf en is de toon voor het album gezet. Mede dankzij de drummende bijdrage van Foo Fighters' frontman Dave Grohl.

Als het rockende Low Hanging Fruit ook voorbij is gekomen, komt de humor van het duo weer naar boven met Classical Teacher. In dit -alleen gepraatte- stuk wordt Arcade Fire belachelijk gemaakt en krijgt Kyle les van een Spaanse gitarist, ter intro van volgend nummer Senorita. Het doet bijna vermoeden dat er naast een album wederom een film gemaakt kan worden.

Het typerende verhalende zingen en praten van voornamelijk Jack Black houdt ook ditmaal het gehele album aan en maakt het een luchtig en vooral grappig album, waarop het duo elkaar weer ruimschoots uitgescheld en het vervolgens rockens weer goedmaken. Dit wordt vooral in het vijf minuten durende nummer The Ballad Of Hollywood Jack And The Rage Kage mooi geïllustreerd samengevat.

Hoewel er rondom Tenacious D altijd een 'hate-it or love-it' status heeft gehangen, kunnen de fans hun hart gerust ophalen; met Rize Of The Fenix heeft de band weer een meer dan prima plaat afgeleverd, welke aan het eind van het jaar weleens in jaarlijstjes kan gaan terugkomen.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog