Album Recensies

Linkin Park- Living Things

Toegevoegd op zaterdag 23 juni 2012, 16:31
Laatste update dinsdag 3 juli 2012, 16:00
Geschreven door Els
Bron: Rockblog

Linkin Park- Living Things

Eerste indruk

Bij het horen van de eerste noten verschuilt Linkin Park zich bijna onherkenbaar achter een synthesizer als leidend instrument en je zou bijna denken dat je het verkeerde album te pakken hebt. Pas wanneer Shinoda uitpakt met zijn MC-skills en Chester met zijn heldere clean vocals wist ik het zeker: Dit ís Linkin Park. 

Experimenteren

De mannen zijn duidelijk veel rustiger geworden en experimenteren volop verder, zonder er een boeltje van te maken. Het album is consistent en werkt soms zelfs ietwat betoverend door invloed van de wiegende melodie. 'Roads Untraveled' en ‘In My Remains’ zijn hiervan goede voorbeelden.  Met ‘Roads Untraveled’ refereert Linkin Park duidelijk naar zichzelf als band, doordat ze nieuwe muzikale wegen verkennen.

Living Things

Met screams wordt bij Linkin Park alsmaar zuiniger omgesprongen, enkel hier en daar worden nog wat muzikale stukken versterkt met behulp van Chester’s schreeuwerige uitspattingen. Het opvallende hieraan is dat Linkin Park nog steeds zijn sound behouden heeft, ondanks alle veranderingen de band ondergaan heeft. Zelfs de interlude (lees: een echte show-off van Mr. Hahn) is nog steeds aanwezig, net zoals in hun eerste albums.

‘Until It Breaks’ brengt je even naar de ghetto van Agoura Hills met een gezellige -bijna gangsta- rap van Mike Shinoda. Uiteraard is het refrein weggelegd voor Chester’s engelenstem die het lied verzacht met vredevolle lyrics.

Evolutie

Deze band is énorm gegroeid als je de vergelijking maakt met hoe hun eerste album klonk dat twaalf jaar geleden verscheen. Vele bands verdwijnen op de achtergrond vanaf het moment dat ze het genre dat hen populair maakte verlaten. Linkin Park heeft een risico genomen door na ‘Meteora’(2003) van nu-metal af te stappen. Doordat ze het op de juiste manier hebben aangepakt werpt het uiteindelijk toch vruchten af.

Missie geslaagd

Langzaamaan hebben ze het nu-metal label van zich af geschoven na ‘Meteora’ (2005) om te evolueren naar ‘Living Things’. Na het uitbrengen van ‘Minutes To Midnight’ (2007) werd Linkin Park meer door het slijk gehaald dan geprijsd door critici. ‘Living Things’ daarentegen geeft de indruk sterker te zijn dan de vorige albums door consistent en tegelijk zeer experimenteel te zijn, niet iets waar elke band toe in staat is. Van mij krijgen deze California guys alvast een dikke pluim.

Living Things van Linkin Park is nu verkrijgbaar op cd, via iTunes en als stream bij Spotify.

Gerelateerde muziek

Check dit album!

Reacties

Volg Rockblog