Album Recensies

Graveyard - Lights Out

Toegevoegd op donderdag 8 november 2012, 22:23
Laatste update donderdag 8 november 2012, 22:26
Geschreven door Jeroen
Bron: Rockblog

Graveyard - Lights Out

Het derde album van Zweedse Graveyard opent met een luchtsirene die zo lijkt weggelopen uit de Black Sabbath klassieker ‘War Pigs’. Dit zeggende, weten we ook gelijk in welke hoek we de muziek van deze Zweedse hardrockers moeten plaatsen. De heren maken blues/hardrock die het beste te plaatsen is tussen de hardrock van het voornoemde Black Sabbath en Deep Purple aan de ene kant, en de blues van de oude Fleetwood Mac en Cream aan de andere kant.

Dit levert een uiterst vermakelijk plaatje op met een diversiteit aan stijlen. Zo horen we enkele lekkere bluesrockers gelardeerd met heerlijke solo’s. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het ingetogen ‘Hard Times Lovin’’ met heerlijk jengelend orgeltje en een Claptoneske solo aan het einde of het mooie ‘Slow Motion Countdown’. Gelukkig staan er ook weer lekkere ‘van dik hout zaagt men planken’ hardrocknummers op het album. Onder andere opener ‘An Industry of Murder’, ‘Seven Seven’, ‘The Suits’ en single ‘Goliath’ zijn hier goede voorbeelden van.

In vergelijking tot voorgaande twee albums ‘Graveyard’ en ‘Hisingen Blues’ zijn de composities toch weer net even iets beter en heeft het geheel aan herkenbaarheid gewonnen. Aan overbodige jams wordt niet gedaan en elke noot staat in dienst van het liedje. Als we dan toch een minpunt moeten noteren dan is het misschien wel de lengte van de plaat, deze is met een kleine 35 minuten wat aan de korte kant.

Ondanks de korte speelduur heeft Graveyard met ‘Lights Out’ wel een van de betere retroplaten van het jaar gemaakt. Wij willen in ieder geval degenen die kaarten hebben voor het Speedfest te Eindhoven op 8 december aanraden om deze Zweden aldaar toch zeker even live aan het werk te gaan zien. Afgaande op de kwaliteit van ‘Lights Out’ kan dit wel eens een van de meest memorabele optredens van de dag worden.

 

 

 

Reacties

Volg Rockblog