Album Recensies

ASG - Blood Drive

Toegevoegd op dinsdag 21 mei 2013, 19:45
Laatste update woensdag 22 mei 2013, 21:11
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

ASG - Blood Drive

Blood Drive is alweer het vierde album van ASG (afgeleid van de vorige bandnaam All Systems Go) uit de Verenigde Staten. De vorige albums zijn tot nu toe weinig opgevallen, maar voor deze plaat wordt niets aan het toeval overgelaten. Met Matt Hyde (Slayer, Fu Manchu, Monster Magnet) achter de knoppen en een contract bij Relapse Records moet 2013 het jaar van ASG worden.

Wat dat betreft is de timing van de band goed gekozen. Zoekend naar een referentiekader kom je namelijk al snel uit bij acts die momenteel populair zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan Torche, Mastodon, Red Fang en labelgenoot Baroness. Maar ook invloeden van Alice in Chains en Jane's Addiction duiken op.

ASG heeft op dit album  een fijn open en toegankelijk karakter. Zanger/guitarist Jason Shi is hierbij onmiskenbaar de onderscheidende factor en belangrijkste troef op Blood Drive. De fantastische cleane vocalen vol met passie en zijn heerlijke riffs tillen dit album naar een uitstekend niveau. En daarmee moeten we het spel van de overige drie bandleden zeker niet te kort doen. Ook instrumentaal zijn de zaken prima voor elkaar.

De overtuigende mix van sludge, grunge, heavy rock, stonerpunk en een vleugje postmetal (probeer dit maar eens in een hokje te stoppen) zorgt voor tot nu toe veruit één van meest verrassende en sterkste releases van het jaar (release op 28 mei 2013).

Reacties

Volg Rockblog