Album Recensies

The New Dominion - Procreating the Undivine

Toegevoegd op donderdag 4 juli 2013, 21:48
Laatste update donderdag 4 juli 2013, 22:14
Geschreven door Jeroen
Bron: Rockblog

The New Dominion - Procreating the Undivine

'Soms zit het mee, soms zit het tegen' luidt het welbekende spreekwoord. Voor The New Dominion zat het even niet mee. Heb je een uitstekende debuutplaat gemaakt, houd je label het min of meer voor gezien. Gelukkig heeft de band niet de pijp aan Maarten gegeven en is de Brabantse formatie terug met een tweede in eigen beheer uitgebracht album.

Wat direct opvalt, is dat er geen half werk is geleverd. De packaging van 'Procreating the Undivine' is met ontzettend veel oog voor detail in elkaar gezet en ook de productie is het album is meer dan uitstekend. Iets wat je bij een in eigen beheer uitgebracht album in eerste instantie niet direct zou verwachten.

De muziek dan, want daar draait het uiteindelijk om. De band maakt technische death metal met enorm veel gevoel voor melodie. De technische death metal van The New Dominion heeft veel weg van die van bands als Gojira en Decapitated. Maar om de band als een kopie te bestempelen van voornoemde bands gaat te ver.

Met name de afwisseling in de zang (diepe grunts worden smaakvol afgewisseld met screams) geeft het geheel een heel eigen cachet en verschaft de band wel degelijk een eigen gezicht. Luister bijvoorbeeld maar eens naar tracks als 'Atonement of Species' (met zijn vele samples), 'The Eclectic Splitting of Tongues' en 'Deceased Empires of Flesh'. Nummers die werkelijk een lust voor het getrainde death metal oor zijn.

'Procreating the Undivine' is eigenlijk gewoon een uitstekend album geworden. Er worden dan wel geen nieuwe invalshoeken gevonden op het inmiddels redelijk platgetreden technisch death metalpad, maar het album steekt zo goed in elkaar, dat het mij zal doen verbazen wanneer de band nog lang om een label verlegen moet zitten.

 

 

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog