Album Recensies

High Hopes - Self Revival

Toegevoegd op vrijdag 22 november 2013, 19:37
Laatste update vrijdag 22 november 2013, 20:15
Geschreven door Els
Bron: Rockblog

High Hopes - Self Revival

In een witte virtuele ruimte die plaats laat voor een facebookbiografie staat ‘I have high hopes’ als enige zin. Hiermee wordt meteen duidelijk waar High Hopes voor staat en weten mogelijke toekomstige fans wat te verwachten van de band. Degenen die eerder al voor de charmes van August Burns Red vielen kunnen hiermee gerust hun hart ophalen.
 
Geen intro, geen rond de pot gedraai, meteen beginnen. Dat doen de mannen van High Hopes met hun debuutalbum Self Revival. Bij het beluisteren van het eerste handvol lyrics bedenk ik dat Carpe Diem een mooie titel kon geweest zijn, maar Seize The Chance past toch net iets beter bij hun eerste nummer. 'Live on, live on yourself', een yell die meer zegt dan honderd woorden. Kort, maar krachtig: een typisch kenmerk dat zich een weg baande van de hardcore naar metalcore.
De jongens laten duidelijk zien wat ze in hun mars hebben en dat blijkt ook wanneer Echoed Steps aanvangt; een ware pianoballade die tot de verbeelding spreekt. Het hardere werk komt aan bod met Young At Heart en Days Of Grey.
 
Elf nummers vol passie en redelijk sterk voor een debuutalbum. High Hopes klinkt alvast veelbelovend. Hoewel het opletten geblazen is in een muziekwereld waar het uitgemolken genre metalcore achterop hinkt en toch wel aan vernieuwing toe is.
 

Reacties

Volg Rockblog