Album Recensies

The Hype - Have You Heard The Hype?

Toegevoegd op vrijdag 23 september 2011, 11:17
Laatste update vrijdag 23 september 2011, 11:33
Geschreven door Bjorn
Bron: Rockblog

The Hype - Have You Heard The Hype?

Het debuutalbum van de Nederlandse band The Hype komt eraan. Het kwartet won de afgelopen jaren verschillende prijzen, verzorgde voor een aantal acts de support (The Wombats, Moke) en uiteindelijk bombardeerde 3FM ze tot Serious Talent.

Have You Heard The Hype is een poprock plaat geworden waarbij je duidelijk merkt dat de heren fan zijn van jaren 60 muziek (ook hun facebookprofiel onderschrijft dat, zie: ‘invloeden’). Dat het album beïnvloed is door bands uit de sixties en seventies, komt ook tot uiting in songtitels. Zo vinden we onder andere het titelnummer Bowie terug.

Het meezinggehalte op de plaat is erg hoog, doordat de muziek zodanig eenvoudig is opgebouwd gaan de deuntjes automatisch vastroesten in je hoofd. Zo heb je bijvoorbeeld de pa-pa-pa-pa in het nummer Mary, dat lekker in de oren klinkt maar uiteindelijk door diezelfde eentonigheid gaat vervelen.

Do You Know, wat al een radiohit is, zal een waardige opvolger hebben met Don’t Give Up On Me, vanwege het grote hitpotentieel. Het zijn twee klassieke poprocknummers die je voortdurend zullen doen meeknikken en waarbij het onmogelijk is om op stil te staan.

The Hype maakt op hun album ook ruimte voor een cover van Manfred Mann, deze muziekant scoorde in de jaren ’60 met zijn Mighty Quin; een heerlijke song die nu in een moderner jasje wordt gestoken. Daarnaast zijn de jongens van The Hype ook niet vies van ballads, getuige de zuivere pianoballad Time To Go Home.

Het debuut van The Hype wordt afgesloten met het bijna 9 minuten durende Swan Song (Bye Bye), dat voortkabbelt in de richting van een vredig einde van een album dat gekenmerkt wordt door zowel kleurloosheid als enthousiasme.

 

 

Reacties

Volg Rockblog