Album Recensies

Iced Earth - Dystopia

Toegevoegd op vrijdag 14 oktober 2011, 10:48
Laatste update vrijdag 14 oktober 2011, 14:26
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Iced Earth - Dystopia

Iced Earth is voor de doorgewinterde metalhead geen onbekende, al doet de naam ook bij velen buiten de metalwereld wel een belletje rinkelen. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien de rijke historie van de band. Sinds het ontstaan van Iced Earth in 1985 zijn er tien stevige metalplaten uitgebracht, waarvan het merendeel als conceptalbum kan worden beschouwd.

Dystopia

Dystopia is daarin geen uitzondering. Zoals de titel al doet vermoeden, is het thema van het album distopie. Daarnaast zien we ook elementen uit eerder werk op Dystopia. Zo keert de verhaallijn van “Something Wicked ...” terug en wordt de distopische wereld geregeerd door ‘Set Abominae’, die op voorganger “The Crucible Of Man” aan de macht kwam. 

Ook op zijn tiende album komt de kenmerkende stijlmix van thrash- en powermetal van Iced Earth prima uit de verf. De krachtige, zuivere vocalen van zanger Stu Block voegen het herkenbare Iced Earth jasje toe. Aangezien Block  voor het eerst te horen is op een Iced Earth album, blijft dat toch op ieder nieuw album een aardige klus.

Nieuwe episode

Op Dystopia laat zowel de storyteller als de muzikant in frontman Jon Schaffer geen steken vallen. Schaffer weet met Iced Earth wederom een sterke episode in de verhaallijn neer te zetten, met ‘Tragedy And Triumph’ als absolute uitschieter.

Toegegeven: Iced Earth teert op hetzelfde kunstje als voorheen, maar dat kunstje bevalt ook vandaag de dag nog erg goed.

Reacties

Volg Rockblog