Album Recensies

The Maccabees - Given to the wild

Toegevoegd op zondag 8 januari 2012, 23:46
Laatste update maandag 9 januari 2012, 11:40
Geschreven door Tom
Bron: Rockblog

The Maccabees - Given to the wild

Given to the wild is het derde album van de Londense band The Maccabees. In 2009 brak de band door met hun tweede album Wall of Arms,  de daarbij behorende tour, optredens op Glastonbury, Reading, & Leeds en als support act van Editors.

Het album begint met een prachtige intro, die zo gebruikt kan worden in een speelfilm. Vanaf het tweede nummer is direct de herkenbare sound van The Maccabees te horen; de eigenaardige stem van Orlando en de rustige opbouw van elk nummer. Het start allemaal heel ingetogen en intiem maar halverwege (of later) volgt er een injectie aan snelheid en blijven de nummers nog lang nagalmen in je hoofd.  

Doordat elk nummer dezelfde opbouw heeft  is er het risico dat het eentonig wordt en begint het meer op een lang nummer te lijken. Of is het zo bedoeld (story telling)? Wie zal het zeggen, maar het haalt de spanning aan het einde van het album er wel een beetje vanaf. Het nummer 'Pelican' daarentegen springt er nog wel bovenuit.

Al met al een erg mooi album met een paar hele sterke nummers als 'Feel the follow', 'Child' en het eerder genoemde 'Pelican'. The Maccabees is een band waar we dit jaar nog veel van zullen gaan horen en op de diverse festivals terug zullen zien.

Reacties

Volg Rockblog