Album Recensies

Liberteer - Better to die on your feet than to live on your knees

Toegevoegd op vrijdag 24 februari 2012, 16:57
Laatste update vrijdag 24 februari 2012, 16:57
Geschreven door Els
Bron: Rockblog

Liberteer - Better to die on your feet than to live on your knees

Sommigen zullen misschien al weten dat Widener’s project oorspronkelijk de naam Citizen droeg. Doordat de frontman besloot het hele boeltje wat anarchistischer te laten klinken, veranderde hij de naam naar Liberteer.

Wat zo ongelofelijk is aan Liberteer is dat deze band slechts één bandlid telt. Raar maar waar, Matthew Widener besloot het heft in eigen handen te nemen en verzorgt de vocals, gitaar, bas én drum. Zonet bracht Matthew met Liberteer een debuutplaat uit ‘Better to die on your feet than to live on your knees’. De titel verklaart alvast veel, want de anarchie kan niet op in dit album.

Doordat elke grunt, shred en blastbeat van één en dezelfde persoon afkomstig zijn ga je het album automatisch op een andere manier beluisteren. Dit is grindcore voor grindcorefans, en vooral food voor anarchistische denkpatronen. Het album begint met een zachte intro waarop meteen erna wordt ingebeukt met harde gitaren en typische grindcore drums. Wat je daarna te horen krijgt is eerder voorspelbaar, maar daarom niet minder goed.

Deze éénmans gebrachte grindcore doordrenkt met anarchie, met een zeer postmodern resultaat benadrukt de term ‘less is more'.

Reacties

Volg Rockblog