De albumklassiekers van Rockblog [deel 1] Queen - Greatest Hits

Toegevoegd op zaterdag 10 september 2011, 19:02
Laatste update zaterdag 8 oktober 2011, 16:40
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

De albumklassiekers van Rockblog [deel 1] Queen - Greatest Hits

Iedere week licht een teamlid van Rockblog één van zijn albumklassiekers toe. In deze serie komen de albums aan bod die voor de teamleden persoonlijk veel betekend hebben. In het eerste deel doet Haiko een boekje open over zijn albumklassieker. Benieuwd welk album zijn muzieksmaak grotendeels gevormd heeft? Lees dan snel verder!

Iedere week licht een teamlid van Rockblog één van zijn albumklassiekers toe. In deze serie komen de albums aan bod die voor de teamleden persoonlijk veel betekend hebben. In het eerste deel doet Haiko een boekje open over zijn albumklassieker.

Je muzikale voorkeur wordt vaak bepaald door je omgeving; je ouders, je vrienden en soms zelfs de ouders van je vrienden. Bij mij is dat niet anders; als klein jochie, met schattige krullenbol, werd mij de rockmuziek met de paplepel ingegoten.

De liefde voor rockmuziek is er bij mij ingelepeld door mijn vader. Bij het eten, op de achtergrond tijdens feestjes, maar vooral tijdens autoritten werd er veel muziek gedraaid. Het dashboardkastje puilde uit van de cassettes, al was er uiteindelijk maar een select aantal dat een terugkerende speelbeurt kreeg.

Als er één band is die de boventoon voerde tijdens de tripjes in de oude Volvo 340, dan was het wel Queen.  In het dashboardkastje bevonden zich minstens zes tapes van de band, maar de Greatest Hits (en later ook Greatest Hits II) kregen zonder meer de meeste speeltijd. Uit volle borst werden hits als We Will Rock You, Bicycle Race en I Want It All meegezongen; hoe valser, hoe beter.

Queen - Greatest Hits (1982)

Queen heeft al erg vroeg de basis gelegd voor mijn voorliefde voor rockmuziek en de Greatest Hits albums werden een illustratie van wat door mij als de perfecte rockband gezien werd.

De Greatest Hits albums van Queen werden niet al te lang geleden in een remastered variant opnieuw uitgebracht. Via Spotify zijn deze albums uiteraard ook te beluisteren (1en 2).

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!