Chris Cornell

Chris Cornell. Hier vind je alle informatie, nieuwtjes, geruchten en bevestigingen voor Chris Cornell

Christopher John Boyle (Seattle, Washington, 20 juli 1964) is een Amerikaans zanger en gitarist.

Cornell was een high school drop-out die als kok aan het werk was toen hij in 1984 - in eerste instantie nog als zanger/drummer - zijn eerste serieuze band formeerde: Soundgarden, één van de grondleggers van de grunge muziek. Hij was later ook de initiatiefnemer van de band Temple Of The Dog (1990), die als eerbetoon werd opgericht voor de overleden muzikant, Andrew Wood, van de band Mother Love Bone. Deze band bestond uit enkele leden van Pearl Jam en Soundgarden.

Toen Soundgarden in 1997 uit elkaar ging gaat hij verder als solo-artiest en brengt hij in 1999 Euphoria Morning uit, waarbij hij het nummer Wave Goodbye opneemt als eerbetoon aan zijn onlangs overleden vriend Jeff Buckley.

Nadat Zack de la Rocha in 2001 afscheid neemt van Rage Against The Machine gaat Cornell met de resterende leden van deze band verder onder de naam Audioslave. In februari 2007 ging deze band uit elkaar vanwege "onoverkomelijke persoonlijke conflicten en muzikale meningsverschillen", aldus Cornell.

Cornell vertolkte in 2006 de titelsong van de James Bond-film Casino Royale: You Know My Name. Dit nummer staat op zijn solo-album Carry On (2007). Behalve You Know My Name staat er ook een cover van het nummer Billie Jean van Michael Jackson op.