Blogs

Moshpit en wall of death in de toekomst taboe

Toegevoegd op maandag 24 juni 2013, 15:30
Laatste update maandag 24 juni 2013, 16:45
Geschreven door Reno

Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering; het crowdsurf verbod. Het verbod werd breed ingevoerd rond 2000, vlak na het Roskilde drama (wat overigens niets  met crowdsurfen te maken had). Lowlands was één van de eerste festivals met een dergerlijk verbod, wat daarna werd overgenomen door bijna alle festivals. Ook tijdens concerten is inmiddels crowdsurfen en/of stagediven in nagenoeg alle gevallen taboe.

Met de aankomende Europese leg van de Vans Warped Tour start een nieuw hoofdstuk in de betutteling van de bezoeker. De participerende bands moeten een contract tekenen, waarbij men toezegt het publiek niet meer op te roepen tot een mosh-pit of wall-of-death. De Warped Tour organisatie wil zichzelf van elke juridische vervolging vrijwaren en de bands verantwoordelijk stellen bij een dergerlijke oproep.

In de Verenigde Staten zijn er een aantal overbezorgde ouders wakker geworden en hebben de band Bring me the Horizon aangeklaagd omdat de dochter gewond raakte tijdens een concert. BMTH nam deel aan de Warped Tour en zanger Oliver Sykes beklaagde zich op twitter al over dit nieuwe fenomeen.Hiermee lijkt het oerwoud aan (belachelijke) regeltjes een geheel nieuwe episode te zijn ingeslagen.

Naar verluidt zijn in de Verenigde Staten moshpits en wall of death’s inmiddels verboden op de tournee. Het lijkt koren op de molen van de fatsoenrakkers in andere landen om de bezoekers nog verder te betuttelen. Figuren zoals Jan Smeets zullen best blij zijn met deze ontwikkeling, maar de echte moraal van dit verhaal ligt eerder dichtbij een bekend spreekwoord: if you can't stand the heat, stay out of the kitchen!

UPDATE: over Groezrock hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken!

groezrockmosh

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!