Blogs

4 Oktober Dierendag Special: Boef en de Gelogeerde Aap!

Toegevoegd op maandag 4 oktober 2010, 09:47
Laatste update vrijdag 8 oktober 2010, 15:36
Geschreven door Dirk

Het is vrijdagavond 24 september, een uurtje of 9.. de eerste mensen staan al te wachten voor de 013. Dit zijn de mensen die al verwacht hadden dat het druk zou worden, de mensen die weten dat er meer dan 350 Boef en de Aap fans komen deze avond. De avond zou in het teken staan van de release van het nieuwe “Wij Zijn” album maar dit werd wegens omstandigheden uitgesteld. Vanavond is omgedoopt tot een pre-release showcase waar we nieuwe tracks kunnen beluisteren, en dus nog nieuwsgieriger kunnen worden naar het album. Om 10 uur gaat de zaal open en is het een flinke drukte op straat, wat resulteert in een duwpartij richting de ingang en het sluiten van de deur rond half 11; 013 is vol!

Voor degene die ze niet kennen, Boef en de Gelogeerde Aap  zijn een duo uit Tilburg dat een vernieuwende mix van Dubstep en Hiphop maakt. Ze stonden afgelopen vrijdag al in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, en daar zijn ze nog niet klaar mee, ze zijn namelijk met een wildcard door naar de Finale op 11 december in de grote zaal van Paradiso! Thomas(de Gelogeerde Aap, Raps) en Tom(Boef, Beats) hebben het album “Vind Ons” op hun naam staan en brengen vanavond het nieuwe album “Wij Zijn” ten gehore.

De muziek voor,tussen en na de acts word verzorgd door DJ Flamboyant en de Host van de avond is Lentini, die het publiek redelijk enthousiast weet te krijgen en er zelf ook zin in heeft! Er word vanavond afgetrapt met Timmietex, een goede vriend van Thomas en Tom. Zelf heeft hij recent zijn eerste cd uitgebracht, “Tantu Spange Tata”, met toen als support de heren van Boef en de Aap. Vanaf het eerste nummer hangt er al een goede sfeer en er ontstaat al met enige regelmaat een kleine pit voor het podium. Timmietex word op het podium vergezeld door Rob de Mic en Tjerkovara en de knallende bassen en beats worden verzorgd door Ben Jur. Na de “Texas Ranger” komen de mannen van Evenwicht tevoorschijn, die wat stevige Hiphop ten gehore brengen. Het springende publiek laat de 013 op z’n grondvesten schudden, wat versterkt word nadat de heren van NoizBoiz zich op het podium erbij voegen. Deze mannen hebben de EP “Zware Bassen, Zware Beats” uitgebracht waarop ook een samenwerking staat met Boef en de Aap, namelijk de track “Knock Out”. Samen brengen ze de set tot een knallend einde.  Na nog een stevige set van Rosco en Nosa, beter bekend als het uit Nijmegen afkomstige Zo Moeilijk, word het zo langzaam tijd voor de hoofdact van de avond; Boef en de Gelogeerde Aap.

Het moment waar de meeste toch wel voor zijn gekomen is aangebroken, het vervolg op het eerste, overigens zéér goed ontvangen, album “Vind Ons”. De presentatie van de nieuwe Boef en de Aap cd met de titel “Wij Zijn”. Er word meteen afgetrapt met de gelijknamige single waarbij ook de clip word gepresenteerd. “Wij Zijn Bloedbroeders, Wij Zijn Keihard In Het Zuiden!” Het publiek staat meteen vol verbazing  te kijken en is zeer enthousiast. Boef achter zijn draaitafel en de Aap met z’n microfoon worden op het podium ondersteund door Oowtje en ze knallen meteen de volgende sessie nieuwe tracks erachteraan.” Wij Zijn”, “Neem Ze Mee” en “Vreemde Eend”,  Alles word goed ontvangen en sommige herkennen al wat nummers die een preview hebben gehad bij eerdere optredens en bij de onlangs verschenen 101 Barz sessie. Tussendoor zit ook een blok met oudere nummers, waarop het publiek reageert door hard los te gaan en de rest van de show een pit te houden in het midden van de zaal! Een van de hoogtepunten van de avond is het goede nieuws dat Thomas, oftewel De Gelogeerde Aap, te vertellen heeft.. Het was al bekend dat het nieuwe album niet uit ging komen onder eigen beheer, maar nog niet dat het zou worden uitgebracht onder Top Notch! Het ruim anderhalf uur durende optreden word afgesloten met nogmaals het nummer “Wij Zijn”, waarbij het publiek verzocht de clip weer af te spelen! Tijdens dit nummer loop ik Timmietex tegen het lijf die ik een paar woorden kan ontfutselen; “Vooruitgang, verbetering, progressie..Keihard!” het komt er allemaal op neer dat na “vind ons” dit album weer een stap in de goede richting is en Boef en de Gelogeerde Aap een flinke naam aan het worden is.

Na dit energieke optreden draaien Beat The Bastardz voor de enkelingen die in de zaal blijven hangen met een harde electro-set de avond tot een lekker eind! Het was een lange avond, het was een warme avond, het was een drukke avond, maar vooral was het een hele geslaagde avond vol knallende Dubstep, stevige Lyrics en energieke optredens. Een ideale avond om een nieuwe cd te showen!

Een week na het optreden, als alle ervaringen en emoties geland zijn, krijg ik van de heren Thomas en Tom nog het volgende te horen:

We vonden het zelf een erg geslaagde avond. Jammer dat het drukker was dan verwacht, heel tof voor ons, maar zonde voor de mensen die niet meer binnen kwamen. De echte release zal dan ook plaats vinden in de Grote Zaal. Hopelijk ergens in januari.
We vinden het eigenlijk nog niet echt tof als er veel titels online verschijnen, Natuurlijk wel de titel track Wij Zijn, wat tevens de eerste single is. De clip zal ergens volgende week online komen. Het was een lange show, we stonden er zo'n 1u en 45min, heel erg tof en de tijd vloog voorbij.”

Als je jezelf open minded vind en nieuwsgierig geworden bent is het zeker de moeite om het een kans te geven en de site en myspace te checken, waar het eerste album te horen is. Als je van een stevig feestje houd is het aan te raden een show bij te wonen, ook als hiphop niet je ding is!