Mogelijke headliners Pinkpop 2012 en andere kanshebbers

Toegevoegd op dinsdag 11 oktober 2011, 11:58
Laatste update woensdag 12 oktober 2011, 22:44
Geschreven door Reno

Mogelijke headliners Pinkpop 2012 en andere kanshebbers

We zitten nog pas net in de herfst, maar het gonst van de berichten over de zomerfestivals 2012. Het lijkt ieder jaar wel vroeger te beginnen. Zo hebben festivals als Rock Werchter (Red Hot Chili Peppers, bij monde van Studio Brussel) Forces of Metal (Manowar) en Hellfest (Trivium) al de eerste grote namen officieel bekend gemaakt. Diverse geruchten van bijvoorbeeld Rock Werchter en Groezrock zijn op Rockblog al uitgebreid voorbij gekomen.

De geruchtenmolen voor Pinkpop 2012 begint eveneens op gang te komen. Red Hot Chili Peppers lijkt een zekerheidje en de organisatie schijnt in een afrondende fase te zijn met het vastleggen van de Amerikanen. Verder heeft Pearl Jam aangegeven in de zomer van 2012 naar Europa te komen voor een aantal festivaloptredens. Jan Smeets heeft gezegd dat hij geen 'nee' zal zeggen als hij de grungerockers kan boeken.

Dan is daar nog Muse. Ook deze staat hoog op het verlanglijstje van Pinkpop, maar de eigenwijze band rondom Matthew Bellamy schijnt kieskeurig (en duur) te zijn als het om de festivals gaat. Naar verluid heeft de band reeds een aantal biedingen van Engelse festivals naast zich neergelegd. Hoewel erg speculatief voegen we ook Radiohead aan het rijtje mogelijke headliner kanshebbers toe, aangezien Thom Yorke vorig week heeft laten vallen dat de band in 2012 weer live gaat optreden.

The Crookes hebben naar verluidt zelf al eens geroepen op Pinkpop te staan. Andere veel gehoorde en serieuze kanshebbers zijn Kasabian, Bjork, Snow PatrolBush, Blink182 en Gotye. Laatste 2 worden overigens ook verwacht op Rock Werchter.

Het zal allemaal nog wel even duren voordat Pinkpop tijdens de traditionele persconferentie in Paradiso e.e.a. zelf bekend zal maken, maar het blijft natuurlijk leuk om alvast vooruit te blikken. Daarbij hopen we dat artiesten bewust of onbewust voortijdig uit de school klappen. Dan lees je dat hier als eerste.

UPDATE: we werden erop gewezen dat 2012 het jaar is, waarin De Heideroosjes definitief afscheid nemen. De kans is natuurlijk groot dat Jan Smeets deze mede-limburgers een plekje op Pinkpop gunt.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!