Interviews

Interview Comeback Kid @ Groezrock 2013

Toegevoegd op dinsdag 28 mei 2013, 20:45
Laatste update dinsdag 28 mei 2013, 20:47
Geschreven door Gregory

Het interview komt op gang en drummer Jeremy Hiebert van Comeback Kid vertelt over de shows en het enthousiasme dat dit met zich meebrengt als nooit tevoren. Ook het anniversary Groowsrock optreden op de Etnies stage vindt hij perfect omdat er geen barricades zijn tussen het publiek en de muzikanten. 'Ik beleef de beste tijd van mijn leven', meent Jeremy.              

 De tijd gaat enorm snel voorbij, want Comeback Kid viert al zijn 10de verjaardag. Is dit een reden om je oud te voelen?
Eerlijk gezegd voelde ik me vanmorgen wel een beetje oud, want dit is m'n derde kop koffie vandaag. De oude songs opnieuw spelen doet me eigenlijk wel terug jong voelen. Bovendien zit de sfeer enorm goed on stage met Scott (voormalige zanger) erbij.
Het blijft wel allemaal wat surreëel. De meeste bands in ons genre houden het niet zo lang vol en dat maakt onze tour extra speciaal.

Wat is het hoogtepunt van jullie carrière tot nu toe?
Dit gaat lame klinken, omdat we hier nu zijn... Groezrock. Mijn twee favoriete shows die we ooit gespeeld hebben, waren beide op dit festival. Ik vind dat het goed in elkaar zit voor een hardcore/punk evenement. Het is net als een grote clubshow, maar het voelt nog steeds intiem aan op de een of andere manier, de sfeer die het festival met zich meebrengt zit hier zeker ook voor iets tussen. Ik hou er gewoon van om hier te zijn.

De hele anniversary tour is opgedragen aan het eerste album dat jullie uitbrachten. Waarom is dit eerste album zo speciaal voor jullie?
We zijn zo trots dat we na tien jaar nog steeds Comeback Kid draaiende houden en besloten daarbij het album te eren waarmee alles voor ons begon. Het album veranderde ons hele leven. We waren nog jong, in het begin van onze twintiger jaren en wilden enkel plezier maken met wat vrienden.
Toen ik 23 was leidde ik een telemarketing bedrijf, gaf die job op om met Comeback Kid verder te gaan en nu zit ik hier tien jaar later op Groezrock. De jongens van de band ontmoeten, met hen muziek maken en dat album uitbrengen heeft letterlijk m'n hele leven veranderd.  Als dit niet zou gebeurd zijn zat ik me nu waarschijnlijk kapot te stressen over dat ik verkoopcijfers heb die niet goed genoeg zijn (lacht)

Voor deze tour is voormalige zanger Scott opnieuw bij de band gekomen. Waarom is hij in de eerste plaats vertrokken? 
Scott is zonder enige stribbelingen vertrokken. Hij kwam op een punt dat hij andere dingen wou gaan doen in zijn leven en hij respecteerde dat we Comeback Kid niet wilden opgeven. 
Hij vergezelt ons nu op de dertigtal shows voor de anniversary tour, daarna scheiden onze wegen opnieuw. Iedereen moet naar deze shows komen, want het is een eenmalige kans om ons allemaal weer samen te zien en het is een groot feest!

Kijk je er naar uit om te headlinen op de Etnies stage?
Ik vind het een beetje eng om hier een stage te headlinen, want dat hebben we nog nooit gedaan. Maar ik maak me geen zorgen. Ik ben enkel nerveus. Het wordt awesome. (lacht)

Hoe denk je dat het voor jou gaat zijn als drummer met alle stagedivers?
Het technische en professionele aspect wordt soms wel wat moeilijk als mensen mijn drum omver lopen, maar je moet gewoon glimlachen en ervan genieten. Het is een deel van punkrock.

Vorig jaar heeft de drummer van Anti-Flag zijn hele drumkit opgebouwd in het midden van het publiek tijdens de set.  Is dit iets dat jij ook zou doen?
Neen! (lacht.) We huren namelijk onze hele backline en die kosten zouden we niet kunnen dragen. Moest het mijn eigen drum zijn is het natuurlijk mijn eigen verantwoordelijkheid zijn. Of ik het dan zou doen? Misschien. Dat is te zien in wat voor humeur ik ben op dat moment.

Wie zijn jouw idolen die achter de drum zitten?
Mijn goede vriend Jord Samolesky en tegelijk ook drummer van Propagandhi vind ik ook fantastisch. Daarnaast kijk ik ook nog op naar een andere legendarische vriend van me, de drummer van Descendents Bill Stevenson. Dit gaat opnieuw cliché klinken, maar ik ben een grote Josh Freese fan. Hij is mijn god! Alles wat hij doet vind ik persoonlijk fantastisch. Elke avond als ik ga slapen luister ik naar zijn band The Vandals.

Zou je ooit je drumgod Freese uitdagen voor een drumbattle?
Ik zou graag met Josh Freese samen zitten en wat van hem leren, dat zou leuk zijn. Ik denk niet dat ik hem zou kunnen verslaan. Eerlijk gezegd heb ik er nooit aan gedacht om een drumbattle aan te gaan met goeie ouwe Josh Freese. Misschien over tien jaar. Hij woont niet zo ver van mij, dus ik zal hem wel weten te vinden voor een drumpartijtje (lacht)

Jullie komen uit Canada, waar hockey op handen gedragen wordt. Ben ik verkeerd als ik zeg dat jullie van hockey houden?
Niet iedereen in Canada is een fervent hockeyfan, maar het is wel onze sport. Als we op café gaan hangen en er is sport op tv dan is het altijd hockey.

Probeer de voetbalverslaafde Europeanen te overtuigen om van hockey te gaan houden. Wat is het gekste hockeyverhaal dat je kunt vertellen?
Ken je dat verhaal over een jongen die in de letterlijke zin van het woord niet kon skaten? Hij kon dan wel niet schaatsen, but he could beat the shit out of anyone. Hij werd toegelaten tot een team en ze leerden hem schaatsen. Zijn taak werd om spelers van het andere team een pak slaag te geven als ze zijn team te hard aanpakten. Natuurlijk moest het netjes en volgens de regels blijven, maar hij zorgde er wel voor dat zijn team beschermd bleef. 
Het is een waargebeurd verhaal en het is ook verfilmd geweest.

Mijn favoriete hockeyspeler is Steve Yzerman; jaren geleden deed hij zo'n fantastische move. Hij had de puck en ging aan het hele team voorbij terwijl hij cirkels rond de tegenspelers draaide. Hij ging recht naar het doel en scoorde. Dat was een fenomenale highlight in hockey. Het is een van de beste dingen die ik ooit heb gezien. 
Een paar jaar geleden was ik in een bar in Ottowa en was mijn hockeygod er ook! Ik had de ballen niet om op hem af te stappen. Een vriend van me die geen idee had tegen wie hij het had vroeg Yzerman of hij even wou meekomen en bracht hem tot de plaats waar ik met m'n glas bier zat. Ik was de hele tijd aan het beven als hij tegen me sprak (lacht) Zelf heb ik ook meer dan tien jaar hockey gespeeld en hij was mijn grote inspiratiebron. 
Toen ik stopte met hockey op mijn zestiende gaf mijn vader me golfclubs. Hij wou niet dat ik de sport volledig zou opgeven.

Tegen welke golfer zou je het wel eens willen opnemen?
De drummer van NOFX is wel een goeie golfer. Met hem een partijtje golf aangaan zou wel eens hard tegen hard kunnen worden.

door Els Van Campenhout & Gregory Lambrechts

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!