Interviews

Interview Crossfaith @ Groezrock 2013

Toegevoegd op donderdag 30 mei 2013, 21:00
Laatste update donderdag 30 mei 2013, 21:04
Geschreven door Gregory

Je zou er vooraf je geld niet op gezet hebben maar een van de beste showbands op Groezrock 2013 kwam uit Japan. Crossfaith zette met hun stomende Elektro Punk in geen tijd de hele Impericon op zijn kop. Jägerbombs, Coldrain en de Vans Warped Tour waren voor ons reden genoeg om eens een praatje te proberen slaan met vocalist Kenta Koie en bassist Hiroki Ikegawa, onze nieuwe zwijgzame maar zeer vriendelijke Aziatische lievelingsmuzikanten.

Hoe ging de show man? Ik hoorde dat het helemaal geschift werd aan de Impericon.

Ja het was echt te gek, fantastisch gewoon! Het is nog maar de tweede keer dat we in België spelen maar het voelde nu al als thuiskomen. We waren wel verrast door de massale opkomst van het publiek, zeker zo vroeg hadden we dit echt niet verwacht.

Een groot feestje! jullie zijn van Japan, niet veel bands van die contreien worden hier bekend. Wat maakt jullie zo speciaal dat het jullie wel gelukt is?

Het lukt inderdaad niet veel bands uit onze regio om hier door te breken maar wij hebben geluk gehad denk ik dan. Wij konden tekenen bij Raw Power Management. Die hebben ons ontdekt en ondersteunen ons nu in het touren buiten Japan. De meeste Japanse bands kunnen ook gewoon geen Engels en wij dan weer wel. Dat lijkt mij toch wel de meest belangrijke factor.

Hoe hard verschilt de scene daar dan van hier?

Oh, de Japanse muziek scene is zo klein! We hebben wel enkele Japanse Metalcore bands maar niet zo gek veel. Al moet ik wel zeggen dat de scene aan het groeien is.

Misschien dankzij jullie?

Haha, wie weet!

En als je er toch een Japanse band moest uithalen? Eentje die er echt bovenuit steekt?

Coldrain, zeker eens beluisteren!

Bedankt voor de tip! Gaan we zeker doen. Hoe zit het met jullie nieuw album?

Daar zijn we echt trots op! We verwachten dat het tegen de zomer zal uitkomen, misschien augustus. Maar jullie zullen het zeker tegen november hebben wanneer we terugkomen voor de Vans Warped Tour in Eindhoven.

Hoe beginnen jullie nu nummers te schrijven, daar komt toch heel wat bij te kijken aangezien jullie Metalcore met stevige Dance muziek combineren?

Dat klopt, dat is niet altijd even simpel. Het duurt altijd wel even maar meestal beginnen we met een nieuwe rif gevolgd door de teksten. Vanaf dat punt gaat het eigenlijk vanzelf.

Ik denk dat jullie wel van een feestje houden?

Ja echt wel! Dat zie je ook wel een beetje terug in onze muziek. Jägerbombs is bijvoorbeeld een regelrecht feest nummer.

Dan vinden we jullie straks zeker terug aan de Jägermeister stand hier?

Ja zeker, het is een van mijn favoriete drankjes! Ik zou het iedere avond wel kunnen drinken.

Zeg je dit nu omdat het moet of dat je het echt meent? Ik las ergens dat jullie gesponsord worden door Jägermeister zelf?

Dat klopt, maar enkel in Japan en de Verenigde Staten! Zij zijn zo vriendelijk om ons steeds te voorzien van een stevige voorraad Jägermeister tijdens onze shows. Ze zagen onze video voor Jägerbombs en namen contact op met ons. Maar ik kan je vertellen, we kunnen dat spul echt de hele avond drinken. We vinden het gewoon enorm lekker.

Kan ik begrijpen! Waar halen jullie eigenlijk jullie invloeden vandaan? Is dat ook meer van Westerse bands dan?

Vooral Westerse bands! Slipknot en The Prodigy zijn we allemaal enorm fan van maar we hebben natuurlijk ook allemaal onze persoonlijke voorkeuren. Onze dj is bijvoorbeeld gek op Skrillex en The Chemical Brothers.

Wat als er nu morgen iemand tegen jullie zou zeggen dat je moest kiezen tussen enkel nog Metalcore spelen of enkel nog elektronische muziek. Welke zouden jullie kiezen?

Metalcore, zonder twijfel. Ik hou zoveel van screamen.

Nog een moeilijke keuze: jezelf drie weken niet meer wassen of drie maanden je kleren vuil laten?

Dat is echt een moeilijke! Ik denk dat ik liever mijn kleren gewassen zie worden. Die geur blijft toch steeds hangen.

Ok enorm bedankt jongens! Een beetje een moeilijk gesprek maar wel aangenaam. Willen jullie hier graag nog iets aan toevoegen? Een boodschap voor de fans ?

Als je de kans krijgt, luister dan zeker eens naar onze laatste EP Zion en hou je ogen open voor het nieuwe album. We zien jullie graag terug in november op de Vans Warped Tour!

Ok enorm bedankt jongens!

Geen probleem, jullie bedankt!

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!