Live Recensies

Lowlands 2012: Een gevecht tegen de hitte op zaterdag

Toegevoegd op zondag 19 augustus 2012, 14:24
Laatste update zondag 19 augustus 2012, 14:35
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Lowlands 2012: Een gevecht tegen de hitte op zaterdag

In de schaarse schaduw bij de Lima brengt De Avonduren een aantal zeer vermakelijke, maar vooral eigenzinnige, groovy hiphopsprookjes. Het is al bijna halverwege de middag, maar nu pas vult het Lowlands terrein zich met oververhitte festivalgangers.

Festivalgangers die voornamelijk plaats innemen bij de waterkraantjes om hun waterballonnen en –pistolen te vullen en alvast richting de Charlie te marcheren ter voorbereiding op het aanstaande watergevecht.

Voordat het enige verkoelende moment van de dag eraan komt, blaast Billy Talent er eerst nog een degelijke poppunkset uit in de India. Ook deze Canadezen laten de naam Pussy Riot tussen neus en lippen door nog maar een keer vallen al lijken de woorden ‘This one’s for Pussy Riot’ meer mee te liften op de hype dan dat ze gemeend zijn.

Lowlands 2012 watergevecht katapult

Klokslag vier uur staat het bij van de Charlie tot aan voorbij de Alpha stampvol met grof watergeschut. Er klinkt een massale strijdkreet en het watergevecht op Lowlands barst los; katapults, supersoakers en ballonnen worden ingezet om even de hitte te vergeten. Na een kwartier verlaten velen het slagveld om een indiefeestje te bouwen bij Two Door Cinema Club.

Kasabian weet hoe je een festivalpubliek moet bespelen, zo blijkt uit de zorgvuldig opgebouwde set die doordrenkt is van radiohits als Where Did All The Love Go en Underdog. De heren benadrukken nog maar een keer dat het warm is, het is dan ook niet praktisch dat de rockers uit Leicester geheel gekleed in het zwart hun optreden afwerken.

Overtuigen

De Bravo schudt op zijn grondvesten als Knife Party een broeierig dansfeest neerzet. Rob Swire en Gareth McGrillen (beiden ex-Pendulum) blijken een enorme publiekstrekker te zijn, maar weten met hun eentonige set niet te overtuigen.

Overtuigen doet Triggerfinger van begin tot eind. Het eind dat overigens het begin van de vakantie voor de Vlamingen betekent, naar eigen zeggen. Triggerfinger geeft nog één keer de volle honderd procent en trakteert de Lowlanders op een duet met De Jeugd Van Tegenwoordig. Het levert een unieke versie van Sexy Beesten op.

Lowlands 2012 Skrillex

In tegenstelling tot Knife Party, laat Skrillex geen steken vallen tijdens zijn afsluitende Alpha-optreden. In iets meer dan 75 minuten zet de producer een gigantisch feest neer dat eindelijk bijna afgekoelde Lowlands nog één keer goed laat zweten. Het levert onder meer een sitdown op die rijkt tot ver buiten de tent.

Onze recensie en foto’s van de Lowlands-zondag worden maandag 20 augustus gepubliceerd.

Op rockblog.nl/LL12 vind je een selectie van de foto’s die we tot nu toe op Lowlands maakten. Een uitgebreide fotoreportage volgt tevens op 20 augustus.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog