Live Recensies

Lowlands 2012: Zwoele zondag finale van warm weekend

Toegevoegd op maandag 20 augustus 2012, 12:21
Laatste update maandag 20 augustus 2012, 12:21
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Lowlands 2012: Zwoele zondag finale van warm weekend

De slotdag van Lowlands 2012 is er eentje die voor velen precies op tijd komt, door de extreme hitte besluiten meer Lowlanders dan voorheen om in de nacht van zondag op maandag al huiswaarts te keren en zijn sommigen zelfs bereid om een deel van het programma daarvoor op te geven.

Vroeg op de middag probeert Moss om Lowlands vanaf het Alpha-podium wakker te schudden. Wie echt goed wakker wil worden, kan echter beter een plekje in de Grolschtent opzoeken bij Enter Shikari. Al krijgen veel festivalgangers hun klamme voetjes nog niet van de vloer, de Britten doen er alles aan om Lowlands uit zijn slaap te wekken.

Hetzelfde kunstje

Heideroosjes @ Lowlands 2012

Twintig jaar na uitbrengen van hun debuutalbum In Your Face houdt de Heideroosjes het voor gezien en dat is misschien maar goed ook. De Limburgse punkrockers vertonen nog eenmaal hun kunstje op Lowlands, maar zijn niet in staat om op het publiek bij het hoofdpodium voor zich te winnen.

Datzelfde kan gezegd worden voor de zwoele, ingetogen songs die Mark Lanegan ten gehore brengt in de Grolsch. Lanegan werkt zijn setlist af zonder interactie met de matig gevulde tent, hetgeen dan ook veel vroegtijgide weglopers oplevert. Het beste bewaart Lanegan voor het laatst, maar ook het beste is verre van overtuigend.

Muzikale genialiteit

Colin Benders is de eerste die het voor elkaar bokst om Lowlands op de laatste dag te overdonderen. Met zijn Kyteman Orchestra geeft hij de volgepakte Alphatent een intens en divers uur muzikale genialiteit, waarmee hij zelfs de wachtende Foo Fighters-fans imponeert.

Gebroken beloftes

Foo Fighters @ Lowlands 2012Rond half negen in de avond belooft Dave Grohl ondanks de hitte door te zullen spelen tot hij met zijn maten van de Foo Fighters van het podium afgeschopt wordt. Grohl lost zijn belofte niet in. Na twee uur rocken, houden de mannen het echter voor gezien vanwege de hitte in de tent. Eerlijk is eerlijk; twee uur greatest hits is voor deze zondag eigenlijk ook meer dan afdoende.

Nog even gonst het gerucht dat de band zijn optreden zal afmaken in de Titty Twister, maar wie het festivalweekend in stijl wil afsluiten, mengt zich in het feestgedruis bij polkakoning Kees Van Hondt in de hossende Grolsch om nog eenmaal helemaal los te gaan.

Uitgebreide Lowlands 2012 Fotoreportage

Een uitgebreide fotoreportage van Lowlands 2012 volgt nog.

Onze eerste fotoselecties van de Lowlands vind je hier: vrijdag, zaterdag, zondag.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog