Torche + Amusement Parks On Fire @Effenaar, 19-09

Toegevoegd op zaterdag 22 september 2012, 15:46
Laatste update zaterdag 22 september 2012, 15:46
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Torche + Amusement Parks On Fire @Effenaar, 19-09

Het Britse Amusement Parks On Fire heeft de eer deze avond te mogen aftrappen. Er wordt sterk geopend, maar al na een kwartier kakt de show behoorlijk in. Pogingen om met humor het schaarse publiek bij de les te houden, mislukken en wanneer zelfs de indringende vocalen van Michael Feerick een overheersend klagende ondertoon krijgen, is het aan de bar bijna drukker dan voorin de zaal.

Check ook de foto's die we maakten tijdens deze show in de Effenaar!

Torche

Torche probeert dit jaar met hun nieuwe album Harmonicraft een doorbraak te forceren. Na hun selftitled debuutplaat, het ijzersterke Meanderthal en een tweetal splits, is het de heren uit Miami zeer gegund om zich met het poppier, catchier Harmonicraft internationaal in de kijker te spelen.

In de Effenaar wordt geopend met een serie krachtige tunes, waaronder album-opener ‘Letting Go’ en single ‘Kicking’. Nagenoeg het gehele Harmonicraft album wordt ten gehore gebracht, maar de roots worden gelukkig niet vergeten.

Torche keert regelmatig terug naar ouder materiaal als ‘Safe’ en ‘Mentor’ en de rauwe Torche-sound buldert door de zaal tijdens ‘In Return’ en ‘Charge of the Brown Recluse’.

Angst om te experimenteren heeft Torche nooit gehad en ook op het podium worden er speelse veriantjes uitgeperst, waardoor de bandleden elkaar regelmatig met een plagerige, uitdagende lach aankijken.

Na een krap uur genoten te hebben van de door Torche neergezette eigenzinnige mix van stonerrock en sludge, kunnen we alleen maar hopen dat deze vier mannen de doorbraak krijgen die ze verdienen.

Check dit album!

Reacties

Volg Rockblog