Live Recensies

While She Sleeps @ Kavka 14/09/2013

Toegevoegd op dinsdag 17 september 2013, 22:19
Laatste update dinsdag 17 september 2013, 22:19
Geschreven door Gregory
Bron: Rockblog

While She Sleeps @ Kavka 14/09/2013

Hun sound werd zo zwaar omschreven als een neushoorn zwanger van een tweeling. Spreekt voor zich dat dit onze nieuwsgierigheid prikkelde. Al maanden is het Britse While She Sleeps keihard aan de weg naar de top aan het timmeren. De ene positieve review volgt de andere op en de superlatieven vliegen de jongens om de oren. Wij gingen zaterdag eens kijken waar alle hetze vandaan kwam en hoopten stiekem dat, met onze eerste Heartbreak Tunes show van het seizoen, meteen de kater van een verschrikkelijk flauwe festival zomer weggespoeld werd.

The Elijah

Door de vrij vroege programmering van de andere bands is The Elijah slechts de eerste act die we mee kunnen pikken. Bewust dat wel want deze, ook al uit de U.K. afkomstige klasbakken, stoppen er na deze tour definitief mee. Waar er voor de rest van de avond stevig ingebeukt werd, laat The Elijah zich liever het label luistersterk opplakken. Een rustige set opgeleukt met enkele zeer slimme screams zorgt voor een degelijke opener zonder echte uitschieters.

Being As An Ocean

Frontman Joel Quartuccio raakt al vrij vroeg in de set zijn schoen en stretch kwijt maar niet zijn geestdrift. “This Stage Is Your Stage, We Are Just Guests” en de toon is gezet voor drie kwartier plezier zonder restricties. Alles kon en alles gebeurde dan ook. Crowdsurfers en moshpitters voelden zich helemaal thuis tussen hun Metalcore familie. Zoals het hoort werd er na het familiefeest ook uitvoerig afscheid genomen met knuffels. Being As An Ocean maakte er een verwen partij van voor hun Belgische fans.

While She Sleeps

Overtreffende trap While She Sleeps bewees het gelijk van de critici: dit is één van de allerbeste livebands van het moment. Crowdsurfen ON stage en moshpits ter grootte van de hele zaal, het is maar een kleine greep uit de krankzinnigheid die onze zaterdagavond was. Al vanaf openingshit Death Toll werd duidelijk dat deze Britten al lang geen onbekenden meer zijn in België. De sing-alongs volgen mekaar in sneltempo op.

Op enkele problemen met de micro na hebben we muzikaal ook zeer weinig aan te merken. De nummers werden strak gebracht en vocalist Lawrence Taylor zijn stem kwam zeer goed uit in de Kavka akoestiek. Breng dan ook nog eens publiekslievelingsnummers Seven Hills en Our Courage, Our Cancer in de vergelijking en je weet dat je alle ingrediënten in huis hebt voor een absolute top show. Een welverdiende 9/10 eindquotering zegt voor de rest genoeg. Als het talent uit de U.K. zo blijft opspringen verhuizen wij binnenkort het kanaal over.

Gerelateerde muziek

Reacties

Volg Rockblog