Live Recensies

Chickenfoot @ 013 Tilburg, 17-01

Toegevoegd op woensdag 18 januari 2012, 18:40
Laatste update woensdag 18 januari 2012, 19:55
Geschreven door Dirk
Bron: Rockblog

Chickenfoot @ 013 Tilburg, 17-01

Individueel hebben de leden van Chickenfoot alles bereikt wat er te halen valt. Joe Satriani als soloartiest, Sammy Hagar en Michael Anthony met Van Halen en Chad Smith met zijn Red Hot Chilli Peppers. Laatstgenoemde is wegens verplichtingen met RHCP niet aanwezig, maar heeft in Kenny Aronoff een meer dan waardige vervanger gevonden. Niet gek dat deze avond ruim vooraf uitverkocht was.

Voor een gezellig gevulde grote zaal mag Black-Bone openen. Het eigen motto is "No Bullshit, Rock 'N' Roll" en dat wordt al snel duidelijk gemaakt. Korte, maar degelijke hardrock tracks volgen elkaar in rap tempo op, waarbij de rauwe gitaarrifjes en stuwende drumpartijen fijn in het gehoor liggen. De originaliteitsprijs zal er niet mee gewonnen worden, maar Black-Bone fungeert als een prima opener.

Dan is het de beurt aan de meesters. Zonder gedoe begint het kwartet aan een groove, welke pas een kleine twee uur later de zaal zal verlaten. Hoewel de band pas uit werk van twee albums kan kiezen, blijkt dat deze nummers stuk voor stuk uitstekend in elkaar zitten en op elkaar aan te sluiten. Hardrock, met een hoofdletter H.

Satriani perst er de ene na de andere solo uit, Aronoff zit als een beest achter zijn drumstel, Anthony stuwt de band voort met zijn basloopjes en zanger Hagar werkt zich vol passie door de set. Deze passie bezitten de mannen alle vier. Er wordt ook op het podium volop genoten en tussendoor verklaart Hagar meerdere malen zijn enthousiasme.

We horen nummers van het debutalbum Chickenfoot, maar ook van het vorig jaar verschenen album Chickenfoot III. Het feest is compleet als tijdens het laatste nummer van het toegift, een cover van Jimmi Hendrix's Foxy Lady, gitaarvirtuoos Satriani een stuk van de solo met zijn tanden speelt. Naar eigen zeggen zien we de band terug in de zomer, whatever that means..

De fotoreportage door Elke Teurlinckx kan je hier terugvinden!

Reacties

Volg Rockblog