Live Recensies

The Maccabees @ Paradiso 8/2

Toegevoegd op maandag 13 februari 2012, 14:10
Laatste update maandag 13 februari 2012, 14:10
Geschreven door Tom
Bron: Rockblog

The Maccabees @ Paradiso 8/2

Tien voor negen in een strak uitverkochte Paradiso: de intro van hun nieuwe album Given to the wild wordt ingezet met aansluitend Child . Billy McCarthy (zanger) verontschuldigt zich voor de vertraging en geeft aan gewacht te hebben totdat de meeste bezoekers binnen waren, buiten stond namelijk een rij tot aan De Balie.

De nieuwe nummers worden door het publiek redelijk opgepakt. Op het podium staat nog niet echt een geheel, maar meer zes individuen waarvan je even denkt dat ze niet bij elkaar horen. Maar snel daarna volgt No Kind Words van hun vorige album en is zowel de band als de zaal los.

Kenmerkend op hun albums zijn de tempo wisselingen dat live ook erg sterk overkomt: het publiek dat het ene moment aandachtig luistert en het andere moment springen ze mee op de versnellingen en ontstaat er zelfs een kleine pit. Doordat (bijna) elk nummer hetzelfde recept heeft, schuilt er het gevaar dat het na enkele nummers eentonig gaat worden. Maar naarmate de avond vordert weten The Maccabees te overtuigen, juist  door hun setlist met een perfecte mix van alle albums.

Tijdens de show zegt de zanger nog iets als: ‘In case you missed the start, we’re back in Holland soon, wat duidt op de bevestiging voor Motel Mozaïque (19 – 22 April in Rotterdam). Verder werd deze week nog bekend dat ze op Rock Werchter zullen staan.

Na een toegift van drie nummers zit het erop, de band uit London heeft zich wederom bewezen maar moet uitkijken geen herhaling van zichzelf te worden.

Reacties

Volg Rockblog