Live Recensies

The Used @ Dynamo Eindhoven 21-04

Toegevoegd op zaterdag 21 april 2012, 13:47
Laatste update zaterdag 21 april 2012, 13:49
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

The Used @ Dynamo Eindhoven 21-04

Ter ere van het nieuwe album 'Vulnerable' doet The Used na zo'n 4 jaar afwezigheid weer ons land aan. De band blijkt door de fans niet te zijn vergeten aangezien bij de deur het bordje uitverkocht bij Dynamo te Eindhoven kan worden opgehangen. Gezien de erg jonge gemiddelde leeftijd van van de aanwezigen is het overigens de vraag of deze generatie de band al ooit eerder live aan het werk heeft gezien. 

Nadat Arizona en Sparrowfalls het publiek hebben mogen opwarmen verdringen de voornamelijk uit meisjes bestaande fans zich op de eerste rijen voor het podium. Het doek gaat theatraal tijdens het intro open, waarbij de band met luid gejuich wordt ontvangen. Op dat moment kan er voor The Used onder leiding van zanger Bert McCracken eigenlijk niets meer mis gaan.

De emo/pop/punk/screamo liedjes zijn niet veelzijdig en nodigen vooral uit tot massaal meezingen. Dat daarbij een geluidsman verschrikkelijk zit te slapen (wat een slechte drumsound) mag de pret niet drukken. Ook aan de roep om een cliché matige circle pit wordt braaf (dit keer door de jongens) gehoor gegeven. cliché is misschien wel het juiste woord voor deze show aangezien de oppervlakkige poppunk liedjes maar weinig diepgang of variatie brengen.

Buiten de grote backdrop is de podium aankleding sober en brengt de band energiek een mix van vooral oud werk en een aantal songs van het nieuwe 'Vulnerable'. Het publiek mag tegen het einde van de show nog even massaal het podium betreden en vindt het allemaal prachtig. The Used brengt dus vooral een avondje oppervlakkig vertier, waardoor de zaal uiteindelijk meer dan tevreden huiswaarts keert. Al dan niet braaf opgehaald door een aantal bij de deur wachtende ouders.

De fotoserie door Elke Teurlinckx van deze show vind je hier.

Reacties

Volg Rockblog