Metallica op Pinkpop, RaR en Rock Werchter

Toegevoegd op dinsdag 22 november 2011, 21:18
Laatste update dinsdag 22 november 2011, 23:52
Geschreven door Reno

Niemand minder dan Metallica zou de grote headliner van Pinkpop en Rock Werchter in 2012 moeten worden. Dat is althans de verwachting die wordt opgetekend in de papieren december uitgave van het Nederlandse Aardschok Magazine. Doorgaans is dit magazine erg goed geinformeerd als het om Metallica gaat, vanwege de directe lijntjes met de band.

Aardschok Magazine

Bronnen binnen Aardschok Magazine maken melding van onderhandelingen die het mogelijk moeten maken om de Amerikaanse metalband in mei en juni op Rock Werchter, Pinkpop en het Duitse Rock Am Ring/Rock in Park te laten aantreden. Metallica is reeds bevestigd voor het Engelse Download festival, waar het 'Black Album' in zijn geheel zal worden gespeeld. Het Download festival vindt in dezelfde periode plaats als genoemde festivals.

Red Hot Chili Peppers

Dit gegeven wordt nog eens verstrekt, doordat er sinds vandaag naar alle waarschijnlijkheid een dikke streep kan door de naam van Red Hot Chili Peppers als potentiele headliner voor Pinkpop en RaR. De band wil naar verluid geen tot weinig festivals spelen en kondigde met de show in Nijmegen haar eigen Nederlandse headline optreden in juni aan. Rock Werchter staat volgens Studio Brussel wel in het tourschema van RHCP.

Lulu live

Er wordt ook nog melding gemaakt van een aantal aankomende shows van Metallica samen met Lou Reed om het bekritiseerde Lulu live uit te voeren. Deze shows moeten plaatsvinden in New York (de woonplaats van Reed) en in Berlijn (waar het verhaal van Lulu zich afspeelt). Dit liet de band doorschemeren tijdens 'Ein Abend Mit Lou Reed & Metallica'. De beelden van deze show zijn te zien via deze link.

Oudere Jongens

Volgens organisator Jan Smeets kunnen we 'wat oudere jongens' verwachten op Pinkpop volgend jaar. Al kunnen we wel Pearl Jam uitsluiten.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!