Album review: Spiritual Beggars - Return to Zero

Toegevoegd op zondag 29 augustus 2010, 21:45
Laatste update maandag 30 augustus 2010, 10:51
Geschreven door Bram
Bron: Rockblog

Album review: Spiritual Beggars - Return to Zero

Morgen 30 augustus 2010 staat de release gepland van het 7e studioalbum van Spiritual Beggars, dit is het eerste album dat na Demons(2005) uitgebracht wordt. Dit album bestaat uit een goed gebalanceerde mix tussen energieke 70s hard rock en Classic rock. Met een nieuwe zanger gaan de mannen het weer proberen!

Eerst een beetje achtergrond over de band. Het laatste beetje leven wat getoond werd door Spiritual Beggars was de release van de live dvd Live Fire!. Dit was niet het enige nieuws over de band. De voormalige zanger JB had besloten om zichzelf over te geven aan Grand Magus, een nieuw project van hem. En hierdoor moest de band opzoek naar een nieuwe zanger, deze hadden ze vrij snel gevonden omdat Ludwig voorgesteld had om naar een zanger te kijken waarmee hij eerder gespeeld had. Het gaat hier over Apollo Papathanaio, een half griekse en half zweedse jongen die in de griekse metalband Firewind speelt. Verder bestaat de band nog steeds uit Michael Amott (Gitaar), Ludwig Witt (Dums), Per Wiberg (Toetsen) en Sharlee D’Angeloo (Bass)

Het eerst nummer is een bijna een minuut durende muzikale intro, die plots overspringt in het volgende nummer. Deze is samen met de volgende 3 nummers een krachtige, maar redelijk eentonige track. Tot aan het 6e nummer, genaamd Spirit of the World lijkt het dus veel op elkaar, en als je het aan mij vraagt konden ze beter de nummers voor Spirit of the world en daarna op een andere volgorde zetten, zodat de hele plaat voor meer afwisseling zorgt. Want de nummers na nr 6 bieden wel afwisseling. Believe in Me is het laatste harde nummer, de 2 nummers die daarna volgen zijn afbouwend. En het laatste nummer The Road Less Travelled is een duidelijk einde, maar toch loopt hij stiekem weer in het 1e nummer over als je de CD op loop zet.

Ik blijf erbij dat ik het jammer vind dat sommige nummers op deze plaat zoveel op elkaar lijken, maar als je de cd geschuffled afspeelt heb je nergens last van. Sommige nummers kwamen mij al wel bekend voor toen ik ze voor de eerste keer luisterde, maar toch waren ze onbekend. De songwriter en muzikale skills van deze mannen komt goed naar voor bij dit album.
Buiten dit alles is Return to Zero van Spiritual Beggars wel de moeite waard om hem een keer te luisteren. En als je hem zelf echt zo goed vind, aanschaffen natuurlijk!

De nummers:
1. Return To Zero [Intro] (0:51)
2. Lost In Yesterday (4:52)
3. Star Born (3:07)
4. The Chaos Of Rebirth (5:21)
5. We Are Free (3:25)
6. Spirit Of The Wind (5:52)
7. Coming Home (3:24)
8. Concrete Horizon (6:02)
9. A New Dawn Rising (4:44)
10. Believe In Me (6:43)
11. Dead Weight (4:50)
12. The Road Less Travelled (3:44)
13. Time To Live (4:15)

Klik hier voor het album op spotify.

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!