Album Recensies

Review: Brandon Flowers - Flamingo

Toegevoegd op vrijdag 10 september 2010, 00:24
Laatste update vrijdag 10 september 2010, 00:24
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

Review: Brandon Flowers - Flamingo

Brandon Flowers is natuurlijk bekend geworden als zanger van de Amerikaanse band The Killers. Met de tijdelijke break van The Killers kwam er tijd en ruimte voor Flowers om zijn solocarrière gestalte te geven. De leuke single "Crossfire" is al weken op de diverse radiostations te horen en zijn concert in Paradiso is inmiddels stijf uitverkocht. Aan aandacht dus geen gebrek voor de charismatische frontman.

Nu is er dus ook de langspeler "Flamingo" (vernoemd naar Flamingo Road in Las Vegas en dus niet de vogel). Voor de opnames mocht Flowers rekenen op hulp van onder andere Daniel Lanois, Brendan O’Brian en Stuart Price, waarmee hij al samenwerkte op “Day & Age” (het 3e album van The Killers). Flowers heeft in menig interview al toegegeven dat er materiaal op het album staat wat oorspronkelijk bedoeld was voor The Killers. Rock-, pop- en electroinvloeden sieren de tien nummers op ‘Flamingo’. Laat dat nu ook veelal dezelfde invloeden zijn die je bij The Killers terug hoort. Het is dan ook niet verrassend dat dit album, mede door het kenmerkende stemgeluid van Flowers, van A tot Z aan The Killers doet denken. Het erg erg fraaie "Only the Young" is hier wellicht het ultieme voorbeeld van.
 
De vraag is natuurlijk of Flowers in zijn eentje het gemis van zijn mede-bandleden kan opvangen. Dat lukt hem gedeeltelijk aangezien het constante niveau op Flamingo niet altijd kan worden vastgehouden. Daarvoor zijn de nummers toch net te wisselvallig. Van het erg sterke "Jilted Lovers & Broken Hearts" naar de vuller "Was it Something I Said?" zit gewoon teveel verschil in de kwaliteit. Ook is het album over de hele lijn wat meer ingetogen en rustiger dan het werk met zijn band. Het is echter noemenswaardig dat na ruim 6 jaar onafgebroken toeren en studiowerk, Flowers toch nog de energie heeft gevonden om een solo plaat op te nemen en wederom op tournee te gaan. De plaat klinkt in ieder geval fris genoeg om ook de beste man live in Paradiso te gaan bekijken.

Reacties

Volg Rockblog