4AD: Concerten Oktober & November

Toegevoegd op vrijdag 22 oktober 2010, 13:56
Laatste update vrijdag 22 oktober 2010, 14:16
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

4AD: Concerten Oktober & November

Muziekclub 4AD is sinds april 1988 een eigenzinnige biotoop in de Westhoek. De artistieke focus is gericht op lokale, nationale en internationale bands die buiten de commerciële lijntjes kleuren en is niet genregebonden: americana, singersong, folk, world, rock, noise, electronics, jazz en alles daartussenin komen aan bod.

Vrijdag 29/10/'10: Shining + Drums Are For Parades + Pontiak

Het Noorse Shining (niet te verwarren met de Zweedse naamgenoten) begon tien jaar geleden als een experimenteel akoestisch jazzcombo, maar schoof geleidelijk aan op richting progrock, elektronica en extreme metal. A Study in Coordinated Whiplash, zo schreef The New York Times al in 2008 en we kunnen hen geen ongelijk geven. Met hun jongste album Blackjazz (2010) creëren ze een verbazingwekkend muzikaal universum, dat wereldwijd op laaiend enthousiaste recensies mocht rekenen.

Drums are for Parades geeft sinds hun debuut-EP Artificial Sacrificial Darkness in The Temple of The Damned (Skeleton Eras, 2008) serieus wat gewicht aan de Belgische muziekscene dankzij hun vermorzelend en doeltreffend geluid vol zware en explosieve gitaren.

Pontiak is de band van de drie broertjes Carney die grossiert in neopsychedelische rock. Van (zang, gitaar), Jennings (bas, orgel) en Lain (drums) besloten na diverse avonturen bij andere bands hun gemeenschappelijke muzikale achtergrond te exploreren, wat uitmondde in de veelzijdige sound van Pontiak. Het geheel zit diep geworteld in 60’s psych en acid rock, 70’s prog en proto heavy metal en 90’s stoner.

Zaterdag 13/11/'10: Sleepy Sun + Manngold

Sleepy Sun is afkomstig uit het zonnige California. Hun dromerige rocksound met seventies inspiraties omvat blues, soul, folk, veel feedbackende neopsychedelische gitaren en een vleugje pop. Sleepy Sun is atmosferisch, catchy en kan je terecht muziek vol mooie contrasten en conflicten noemen. Hun eerste release op ATP records, Embrace (2009), verlichtte reeds het gouden pad voor de band. Op de laatste, Fever (2010), heeft het pad de eindbestemming bereikt. Hun zompige gitaarklanken, spacey sferen en rokerige blues lijken opgewarmd door de Californische verzengende zon.

Het Gentse collectief Manngold heeft onder meer Karel de Backer (Dead Man Ray), Matthias Standaert (Vive La Fête), Maarten Standaert (Gabriel Rios) en Rodrigo Fuentealba (Fifty Foot Combo) in de rangen. Deze superband brengt instrumentale psychedelische rock'-n-roll met als ingrediënten kraut, sixties acid en noise.

Zaterdag 20/11/'10: Amatorski + Flying Horseman

Amatorski laat je verdwalen in een 'vreemd mooi liedjesuniversum', zonder veel woorden en met bescheiden fluisterende klanken. Muziek die knipoogt naar Portishead en Sigur Rós, maar ook naar de jazzy en dromerige scores uit David Lynch zijn films.

Bert Dockx is zanger-gitarist en songschrijver van Flying Horseman. Samen met zijn vijf kompanen brengt hij bezwerende bluesy songs met een gitzwart randje. De Antwerpenaar drijft zijn demonen op muzikale wijze uit . In de stijl van Sixteen Horsepower krijgen we duistere en aardse muziek vergezeld van ijle en hemelse klanken.

 

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!