De Rockblog jaarlijst van ... Tom

Toegevoegd op zondag 12 december 2010, 21:46
Laatste update zondag 11 december 2011, 23:26
Geschreven door Tom
Bron: Rockblog

De Rockblog jaarlijst van ... Tom

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en er wordt afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Vandaag mag Tom zijn favorieten presenteren.

In december is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Rockblog brengt iedere dag de jaarlijst van één Rockblogger en er wordt afgesloten af met de lijst der lijsten: De Rockblog Jaarlijst 2010. Vandaag mag Tom zijn favorieten presenteren. 

Klik op de albums voor directe Spotify luister-links (indien beschikbaar).

Hieronder vind je de drie uitgelichte albums van Tom, met vlak daaronder zijn complete top tien van 2010.

Foals – Total Life Forever

Het debuutalbum Antidotes (2008) van deze Engelse band was erg sterk, met tracks als Cassius en Olympic Airways. Twee jaar later komt Total Life Forever uit. Door meer gebruik te maken van (vage) elektronische invloeden klinkt het album nog beter. De mooiste track van het album is Spanish Sahara, waar een geweldige opbouw inzit. Het begint heel ingetogen en je wordt er rustig van, maar naar mate het nummer eindigt wil je uit je stoel springen en los gaan. Foals verdient veel meer credit in Nederland.

Jamie Lidell – Compass

Na twee jaar wachten, bracht dit multi-talent weer een nieuw album uit. Zo graag hij op het podium expirimenteert, doet hij dat ook weer op dit album, door de grote variatie in nummers lijkt het eerder een verzamelalbum dan soloplaat. Daardoor lijkt er eigenlijk geen rode draad in te zitten, maar die is er wel, namelijk: Funk. The Ring en Big Drift zijn de hoogtepunten, die laatste waarschijnlijk ook door de samenwerking met Feist (My moon, My man). Favoriete album blijft nog steeds Multiply, maar dit is ook gewoonweg weer een heerlijk album voor al uw moodswings.

Blood Red Shoes - Fire like this

Toen ik dit album voor het eerst hoorde, was ik best verbaasd en moest ik wennen; Het was namelijk niet meer het stevige werk als op Box Of Secrets, hetgeen me zo aansprak. Al gauw was ik ook verkocht aan dit album. De mooie afwisseling tussen stevige en rustige nummers resulteerde voor mij in het meest gedraaide album van 2010. Vooral de rustigere tracks als When We Wake en One More Empty Chair spreken me erg aan. In dit album hoor je wederom de chemie tussen Laura en Steven, die volgens mij grotendeels ontstaat tijdens hun drukke tourschema dat meer dan 130 optredens telde in 2010.

Top tien

De complete top tien van Tom ziet er zo uit:

1. Eels - End Times
2. Broken Bells - Broken Bells
3. The Black Keys - Brothers
4. Blood Red Shoes - Fire Like This
5. Jamie Lidell - Compass
6. Foals - Total Life Forever
7. Jonsi - Go
8. Mintzkov - Rising Sun - Setting Sun
9. John Legend & The Roots - Wake Up
10. Ou Est Le Swimming Pool - The Gold Year

Een mooie lijst om zowel het weekend als de eerste week mee af te sluiten. Morgen openen we de tweede jaarlijst-week, daarin komen alle Rockbloggers aan de beurt die nog niet de revue hebben gepasseerd. Een andere jaarlijst teruglezen? Dat kan via Jaarlijst 2010 in het menu. Check ze allemaal en laat ons weten wat jij ervan vindt! Stay tuned for more!

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!