Album Recensies

Review: Mr. Big - What if...

Toegevoegd op donderdag 13 januari 2011, 20:56
Laatste update woensdag 23 november 2011, 15:01
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

Review: Mr. Big - What if...

Zoals Extreme nooit meer van het 'More Than Words' stigma af zal komen, zo zit Mr. Big natuurlijk vast aan de wereldwijde hits 'To Be With You' en 'Wild World'. Het zijn voorbeelden van a-typische nummers die niet representatief zijn aan hetgeen wat deze band werkelijk in huis heeft; namelijk sterke virtuose robuuste hardrock...

Zoals Extreme nooit meer van het 'More Than Words' stigma af zal komen, zo zit Mr. Big natuurlijk vast aan de wereldwijde hits 'To Be With You' en 'Wild World'. Het zijn voorbeelden van a-typische nummers die niet representatief zijn aan hetgeen wat deze band werkelijk in huis heeft; namelijk sterke virtuose robuuste hardrock.

Van 2002 tot 2008 stond de band op non-actief en hebben we weinig van Paul Gilbert en co. gehoord. Met What If... zijn de heren echter met een ferme klap terug aan de top van het AOR/Hardrock front. Het kan niet anders gezegd worden dan dat dit een uiterst sterke plaat is geworden. Het materiaal staat als een huis waarbij diversiteit de sleutel is. Van krachtige powerballads (het prachtige 'Stranger In My Life'), rockende midtempo nummers (het schitterende 'Undertow' met Van Halen invloeden) tot echte uptempo songs ('Still Ain't Enough For Me') waarin flink gas wordt gegeven.

Het mag bekend zijn dat de groep louter uit topmuzikanten bestaat. Als je bassist Billy Sheenan en gitarist Paul Gilbert in je gelederen hebt, dan mag je bijna wel van een supergroep spreken (luister eens naar deze heren in 'Around The World'). Met Drummer Pat Torpey en zanger Eric Martin is de originele bezetting weer compleet. Laatst genoemde levert overigens een uitmuntende prestatie met zijn warme en fijne stemgeluid.

Waar Bon Jovi ongevaarlijke huisvrouwtjes rock maakt, Van Halen het al tijden laat afweten om met nieuw materiaal op de proppen te komen, Aerosmith op leven na dood is, wordt dit meer dan uitstekend goed gemaakt door Mr. Big die haar allerbeste werk tot zover aflevert. En dat is best een prestatie als je al vanaf 1988 aan de weg timmert.

Release datum Europa: 21 januari

Reacties

Volg Rockblog