Album Recensies

Review: Craig's Brother - The Insidious Lie

Toegevoegd op dinsdag 25 januari 2011, 10:30
Laatste update dinsdag 25 januari 2011, 21:35
Geschreven door Redactie
Bron: Rockblog

Review: Craig's Brother - The Insidious Lie

Craig's Brother is een echte Punk-Rock band uit Californië die in April op het Groezrock Festival zal spelen. Wij mochten hun album "The Insidious Lie" al een keertje beluisteren na dat hij online uitgekomen is vorige week.

Ken je de typische Californische punk-sound van o.a. Blink-182 en NOFX? Craig's Brother is perfect vergelijkbaar als een mix van beide. Beluisterbaar voor een zeer breed publiek maar toch blijven ze binnen het genre Punk-Rock. Alhoewel ik bij Craig's Brother soms wel meer Rock te horen krijg dan Punk-Rock.

Het album "The Insidious Lie" zal het volgens mij zeer goed doen op Groezrock 2011, vooral "Party Girl" met de gierende gitaren die bij mij mijn muzikaal gehoor aantast op een positieve manier. Ik denk ook meteen aan California met de grote stranden met prachtige vrouwen in bikini. Heerlijk nummer, heerlijk resultaat.

"The Insidious Lie" is het favoriete nummer van Heath Konkel (drummer Craig's Brother). De titel-track is toevallig ook een favoriet van mezelf, maar geef maar maar de mid-tempo nummers. Dit nummer is 1 van de vier up-tempo punk-rock nummers.

Van Heath moesten we ook nog even de melding maken dat dit album een perfecte mix is van hun oud album "Homecoming", hun nieuwere album "Lost At Sea" en het nog nieuwere Rock 'N Roll-achtige Epidemic EP. Daar ga ik dan ook volledig met akkoord.

"Adaline" is uiteindelijk mijn favoriete nummer geworden van het nieuwe album. Waarom? Omdat het schitterend is! Punk is een leuk genre omdat je er evenveel met kan doen als Rock. Adaline is een traag punk nummer waarbij de creativiteit van deze band met enkele punten in mijn boekje stijgt. Geen idee of dit nummer goed gaat overkomen voor de gemiddelde Groezrock festivalganger, maar het is wel een perfect nummer om even op adem te komen en te genieten.

"The Problem Of Evil" gaat het zeker en vast nog ver brengen. Zeer leuke lyrics op een door de drums veroorzaakt geweldadig nummer. Lekker moshen op Craig's Brother? Hell yes! "The Aaronic Blessing" kan je zelf alvast gratis beluisteren op de website van de band zelf.

Craig's Brother heeft dit album volledig zelfstandig opgemaakt. Het album is dan ook alleen maar te verkrijgen op http://www.craigsbrother.com/

22 April 2011 @ Mainstage, Groezrock Festival. Be there!


Reacties

Volg Rockblog