Album Recensies

Review: MyGrain - Mygrain

Toegevoegd op woensdag 16 februari 2011, 20:53
Laatste update woensdag 16 februari 2011, 20:53
Geschreven door Reno
Bron: Rockblog

Review: MyGrain - Mygrain

Het uit Helsinki afkomstige gezelschap MyGrain levert met de derde langspeler wederom een bruut visitekaartje met melodieuze death metal af. De Finnen bedienen zich hierbij van snoeiharde riffs, retestrakke drums, electronica en keys. Het zestal (met vreemde namen als DJ Locomotive, Resistor,  Tommy, Eve,  Mr.Downhill en Yonas) heeft getracht een wat progressiever geluid neer te zetten ten opzichte van de voorgaande albums.

De orginaliteitsprijs zal de band met dit schijfje niet gaan winnen. We hebben het namelijk allemaal wel als eens eerder gehoord. Invloeden als In Flames, Darkane, Soilwork en soms ook Fear Factory steken de kop op.  Maar als je deze brok agressie zo heftig afvuurt (met sterke afwisseling tussen grunts en cleane zang) als deze Finnen dan is dat niet eens erg. De plaat is opgenomen in het eigen thuisland (Seawolf studio), waarbij opvalt dat de sound op de plaat erg fris is en lekker modern klinkt.

Toch begint na een nummer of zes de schoen een beetje te wringen. Er is weinig variatie tussen de songs onderling en ondanks de intensiteit van de muziek verslapt toch de aandacht. Dat is jammer, maar te overzien. Gewoon regelmatig een nummertje of vier van deze plaat opzetten op vol volume en lekker meebeuken. Kortom is 'Mygrain' geen vernieuwende of baanbrekende plaat, maar in het melodic death genre een absolute aanrader voor de fans.

Reacties

Volg Rockblog