Preview: Rock am Ring 2012

Toegevoegd op vrijdag 25 mei 2012, 11:00
Laatste update vrijdag 25 mei 2012, 22:03
Geschreven door Reno

Preview: Rock am Ring 2012

Het Duitse festival Rock Am Ring is al weer een tijdje volledig uitverkocht. Het festival, wat al bestaat sinds 1985, barst volgende week vrijdag aan de Nürburgring in alle hevigheid los. Aangezien Rockblog dit jaar wederom met drie reporters ter plekke is, is het hoog tijd om vooruit te blikken op het grootste rock evenement van Duitsland.

De volledige timetable vind je hier. Drie dagen, drie stages en meer dan 80 bands op het programma. Daarom willen we je graag wat houvast te bieden en er een aantal highlights uit te pikken die we hieronder op een rijtje zetten. Een aantal voor de hand liggende keuzes, maar ook een aantal onbekendere acts die zeer de moeite waard zijn:

Vrijdag 1 juni

Killswitch Engage (O2 Alternastage, 18.45 - 19.30)

Met de terugkeer van Jesse Leach op zang dit jaar, kijken veel fans uit naar dit optreden. Het nog altijd geweldige (en misschien wel beste) album 'Alive or Just Breathing' uit 2002 werd destijds ingezongen door Leach, waarna de zanger vrijwel direct de band verliet. De ultieme kans om de gemiste jaren met Jesse direct goed in te halen.

Machine Head (O2 Alternastage, 21.10 - 22.10)

Met 'Unto the Locust' maakte Machine Head een van de beste metal albums van het vorig jaar. De tour die daarop volgde maakte overal veel indruk. De gedrevenheid van Flynn en co. in combinatie met het geweldige oude en nieuwe song materiaal maakt dit een optreden wat je niet mag missen.

Soundgarden (Seat Centerstage, 21.30 - 22.40)

Na 13 jaar van afwezigheid is één van de grootste grunge bands ooit weer bij elkaar. Na de solo en Audioslave uitstapjes is de band van Chris Cornell weer aan het touren geslagen en met de nieuwe single 'live to rise' is er voor het eerst ook weer nieuw materiaal verschenen.

Zaterdag 2 juni

Gojira (Seat Centerstage, 15.00 - 15.30)

Voor vele wellicht nog een onbekende, maar dit kan zomaar typisch een show worden waarvan je achteraf zult zeggen dat het krappe half uurtje speeltijd veel te kort was. Snoeiharde hoogstaande technische metal uit zuid Frankrijk.

Triggerfinger (S.Oliver Clubstage, 21.50 - 22.35)

Onze Belgische vrienden staan geprogrammeerd op het kleinste podium van het festival. We zijn erg benieuwd of de organisatie met deze keuze er net zo naast zit als vorig jaar op Sziget het geval was. In Duitsland dus nog niet zo bekend, maar dat kan snel gaan veranderen.

Skrillex (O2 Alternastage, 01.30 - 03.00)

Mocht je na een twee uur durende set van Metallica nog energie over hebben, dan biedt Rock am Ring dit jaar een 'late night special'. De populaire dubstep DJ Skrillex zal er ongetijfeld voor zorgen, dat het er nog even dampend aan toe gaat tot de late uurtjes.

Zondag 3 juni

Cancer Bats (S.Oliver Clubstage, 16.20 - 16.55)

Dit zooitje losgeslagen hardcore/punk/metal bandieten staat garant voor een enorme dosis energie en zal ongetwijfeld voor een heftige pit gaan zorgen. In dit geval is het maar goed dat ze slechts 35 minuten speeltijd krijgen. Zowel band en publiek zijn waarschijnlijk totaal gesloopt na dit stormende half uur.

Chase & Status (O2 Alternastage, 18.40 - 19.25)

Naast Skrillex is het dit producersduo uit Londen de andere 'vreemde eend' tussen al het rock geweld. Neemt niet weg dat de muziek, voornamelijk drum 'n' bass en dubstep, voor een flink feest zal gaan zorgen aangezien Saul "Chase" Milton en Will "Status" Kennard al vaker hebben bewezen hun mannetje te staan op dit soort festivals.

Opeth (S.Oliver Clubstage, 00.00 - 01.00)

Deze show speelt zich eigenlijk al helemaal op maandag af. Indien je nog energie over hebt en je wilt de nieuwe meesters van de progressieve metal/rock aan het werk zien, dan ben je bij Opeth aan het juiste adres. De band heeft zich ontwikkeld van traditionele technische death metal tot vaandaldrage van de progressieve rock.

 

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!