De tien albums van juli 2012

Toegevoegd op dinsdag 3 juli 2012, 14:18
Laatste update dinsdag 3 juli 2012, 14:18
Geschreven door Haiko

De tien albums van juli 2012

Ook in juli vinden we weer een aantal leuke albumreleases. Deze maand lichten we er weer tien uit, waarvan we bijzondere aandacht besteden aan de nieuwe Gaslight Anthem, Baroness en Hellyeah.

The Gaslight Anthem - Handwritten

The Gaslight Anthem - Handwritten

Handwritten zal volgens frontman Brian Fallon meer klinken zoalsThe '59 Sound dan American Slang. Het vierde studio-album van de rockband uit New Jersey staat daardoor extra hoog op de verlanglijstjes van muziekliefhebbers.

Fans van de band zullen tevens erg benieuwd zijn of het werk van Fallon met zijproject The Horrible Crowes nog invloed heeft gehad op zijn het geluid van Handwritten.

Baroness - Yellow and Green

Baroness - Yellow and GreenBaroness komt deze maand met zijn derde gekleurde studio-album: Yellow & Green. De eerste twee albums van de progressieve sludgemetalband kregen de primarie kleuren rood en blauw mee als titel, nummer drie is een dubbelalbum waarbij gekozen is voor geel als laatste primaire kleur en groen als eerste secundaire kleur.

Voorproefjes kregen we al met 'Take My Bones Away', 'Eula' en 'March To The Sea'. Drie veelbelovende tracks van het gele gedeelte van het nieuwe werk, dat onderverdeeld zal worden in twee maal negen tracks.

Hellyeah - Band of Brothers

Baroness - Yellow and Green

De mix van Pantera-, Damageplan-, Nothingface- en Mudvayne-invloeden is ook na twee studio-albums nog niet uitgewerkt. Heavy metal supergroep Hellyeah zal zijn derde album Band of Brothers loslaten rond 13 juli en heeft de fans al warm laten draaien met twee nieuwe singles.

Zo kwam Hellyeah in april met 'War In Me' en was het een maand later alweer tijd voor de titeltrack van het nieuwe album: 'Band of Brothers'. Of Hellyeah met zijn nieuwe plaat dezelfde positieve kritieken zal ontvangen als voorganger Stampede, zal nog moeten blijken.  

De tien albums van juli 2012

Hieronder vind je onze tien keuzes van deze maand. Klik op de titel van een album voor meer informatie zoals (spotify) streams en itunes- en prijsinformatie.

 

Mis jij nog albums in deze lijst?

Dat waren ze dan: onze tien picks voor deze maand. Er komen zoveel albums uit, dat we iedere maand een nauwkeurige selectie moeten maken. Hadden we volgens jou andere albums moeten kiezen? Laat het ons weten in de comments!

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!