Preview: Bospop 2012

Toegevoegd op maandag 2 juli 2012, 17:18
Laatste update maandag 2 juli 2012, 17:24
Geschreven door Reno

Over de jaarlijks terugkerende goede sfeer, gezelligheid en vriendelijke opzet van Bospop is iedereen het wel eens. Als het gaat om de programmering wil het festival uit Weert nog wel eens leiden tot verhitte discussies tussen liefhebbers en criticasters; ‘te oubollig, te weinig vernieuwend, weinig creatief’ zijn dan veel gehoorde termen als men de affiche van het festival bekeek.

Maar Bospop is geen Lowlands, Dour of Pukkelpop. Bospop heeft een eigen identiteit en doelgroep en vult deze ieder jaar weer naar behoren in. Sterker nog; de 2012 line-up rekent voor een groot deel af met bovengenoemde kritiek. Daarom alle reden om alvast kort voor te beschouwen op het feestje van aanstaand weekend: we pikten er een aantal voor de hand liggende keuzes op zaterdag, maar ook een aantal onbekendere acts op zondag uit:

Zaterdag 7 juli

Wolfmother (Mainstage, 18.45 - 19.45)
Andrew Stockdale ging bijna ten onder aan het eigen grote succes, maar wist na het opstappen van alle overige bandleden toch de identiteit en sound van Wolfmother te behouden. Het tweede album Cosmic Egg voldeed aan de verwachtingen en de Australiers gaan op het podium nog altijd flink te keer.
 
Chris Cornell (Mainstage, 20.45 - 22.00)
De frontman van Soundgarden behoeft maar weinig introductie. Met zijn unieke stemgeluid zal hij waarschijnlijk een bloemlezing geven uit zijn solowerk, maar uitstapjes naar materiaal van Audioslave en Soundgarden zitten er natuurlijk dik in.
 
Lenny Kravitz (Mainstage, 23.00 - 00.30)
De onbetwiste headliner van deze Bospop editie. Met albums als 'Mamma Said', 'Let Love Rule' en 'Are you gonna go my Way' werd de Amerikaan een wereldster en zal op Bospop ongetwijfeld een geweldige best-of set neerzetten.

Zondag 8 juli

DeWolff (Tentstage, 14.00 - 15.00)
Ze speelden de afgelopen jaren op nagenoeg alle nationale festivals en een beetje muziekliefhebber heeft ze al menig maal aan het werk gezien. Toch mag je ze deze Bospop editie niet missen, want met het nieuwe geweldige album 'IV' op zak, kunnen we het allerbeste van DeWolff verwachten.
 
Adrenaline Mobb (Tentstage, 17.45 - 18.45)
De bandnaam zegt wellicht nog niet iedereen iets, maar op drums vinden we Mike Portnoy terug. De vorige band van deze drummer (Dream Theater) speelde vorig jaar op Bospop en dat was één van de eerste shows waar Portnoy niet meer bij was. Toch kunnen we de man met zijn nieuwe 'supergroep' alsnog in Weert aan het werk zien samen met oa. zanger Russell Allen (Symphony X).
 
Opeth (Tentstage, 19.45 - 20.45)
Wil je de nieuwe meesters van de progressieve metal/rock aan het werk zien, dan ben je bij Opeth aan het juiste adres. De band heeft zich ontwikkeld van traditionele technische death metal tot vaandaldrage van de progressieve rock.
 
 
De 32e editie van Bospop vindt plaats op Evenemententerrein Weert Noord. Het muzikale programma van Bospop speelt zich af op twee podia (het hoofd- en een tentpodium). Op Bospop vind je verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden. Voor de late beslissers: Er zijn momenteel nog voldoende kaarten verkrijgbaar.

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!