Preview: Festival De Affaire (Nijmegen, 14 t/m 20 juli)

Toegevoegd op woensdag 11 juli 2012, 11:33
Laatste update woensdag 11 juli 2012, 11:40
Geschreven door Reno

Preview: Festival De Affaire (Nijmegen, 14 t/m 20 juli)

Sinds 1994 vindt in Nijmegen het gratis toegankelijke Festival De Affaire plaats tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Het Valkhofpark in het centrum van Nijmegen heeft meerdere podia waar van 14 tot en met 20 juli een keur van muziekstijlen te bewonderen zijn. Alle mogelijke genres en subgenres komen deze zomer weer voorbij; van de zware stoner-metal, tot de vederlichte synth-pop.

Club Voerweg te Nijmegen is één van de podia tijdens De Affaire welke onze speciale aandacht heeft: Op zaterdag 14 juli hebben de organisatoren van Fortarock namelijk vorm mogen geven aan het programma. Met niemand minder dan Baroness, Red Fang, Ufomammut en Bandito is dit een uitgelezen kans om naar een aantal (underground) toppers uit het hardere (stoner, sludge) genre te gaan kijken.

Verder staan op zondag 15 juli onder meer Drive Like maria, kurt Vile en Boef en de Gelogeerde Aap op de affiche. Op de afsluitende vrijdag (20 juli) mag je Orgelvreten en The Hickey Underworld natuurlijk niet missen. Ook 3FM is deze editie wederom aanwezig. Op de line-up zien we dit jaar dus ook 3FM Serious Talent terug zoals: Sunday Sun, Capeman, The Dirty Denims, Proper Outfit, Chagall en A Polaroid View.

De Affaire vind je zoals gezegd op het Valkhofpark in Nijmegen. Het podium Lift vind je bij de ingang van het park, de podia Boog en Arc vind je in het park, en het podium Club Voerweg in het lagergelegen gedeelte van het park aan de Voerweg. Meer info hier. Voor een overzichtelijke PDF van het volledige programma op de vijf verschillende podia kun je hier terecht.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!