De Wandelgangen; Geruchten voor Pinkpop 2013 op een rij

Toegevoegd op maandag 5 november 2012, 13:18
Laatste update maandag 5 november 2012, 13:18
Geschreven door Haiko

De Wandelgangen; Geruchten voor Pinkpop 2013 op een rij

Ieder najaar wordt er flink gespeculeerd op (grote) namen voor de zomerfestivals in binnen- en buitenland. Ook Rockblog houdt  het gehele jaar de geruchten scherp in de gaten en net als vorig jaar, brengen we in de herfst- en wintermaanden regelmatig geruchten-updates naar buiten. Dit jaar doen we dat onder de noemer ‘De Wandelgangen’ en ditmaal is het de beurt aan Neerlands’ oudste popfestival Pinkpop.

De belangrijkste artiesten die wij verwachten op Pinkpop 2013, vind je hieronder in ons geruchten-overzicht. Daarin hebben we uiteraard Green Day niet meegenomen, aangezien de punkrockers al officieel zijn aangekondigd als één van de hoofdacts voor het festival in Landgraaf. De band kampt echter wel met wat  problemen, waardoor men onlangs een reeks concerten heeft afgezegd.

The Killers

Een nieuw album, een uitverkochte show in de Ziggo Dome en ongekende populariteit onder de festivalbezoekers; The Killers staat ook voor 2013 weer bovenaan de wensenlijstjes van de muziekliefhebbers. Al heeft Jan Smeets, boegbeeld van de pinkpoporganisatie, de rockband nog niet officieel willen aankondigen, het lijkt er heel sterk op dat de band hoog op de affiche zal staan in het nieuwe jaar.

The Prodigy

De alternatieve dancepioniers van The Prodigy hebben een deel van hun Europese tour voor 2013 al uitgetekend. In maart wordt er in Australië afgetrapt en daarna wordt de tour vervolgd in Europa. Festivals worden daarbij uiteraard niet overgeslagen. 

Snow Patrol

Pinkpop heeft Snow Patrol niet kunnen vastleggen voor dit jaar, maar meldde wel direct dat de band er waarschijnlijk wel bij is in 2013. We kunnen de Britse rockers dus alvast met potlood toevoegen op het programma. 

Neil Young

Jan Smeets heeft het nooit onder stoelen of deuren geschoven dat hij groot fan is van rocklegende Neil Young. Al jaren probeert Smeets zijn grote held binnen te hengelen voor Pinkpop, maar telkens vist hij net achter het net.
 
Volgens Smeets zou er ook in 2013 weer één ‘oude rot’ van de partij zijn op Pinkpop. Wij vermoeden dat het Limburgse festival eindelijk Neil Young naar Megaland heeft gehaald. 

Queens of the Stone Age

Afgelopen weekend onthulde Troy van Leeuwen, gitarist van Queens Of The Stone Age, dat Pinkpop al was aangestipt in de agenda van de band voor 2013. Op de radio bij 3FM wilde Smeets wederom geen officieel jawoord geven. Hij gaf wel aan dat het ‘heel raar moet lopen’ wil de stonerrockband van Josh Homme er volgend jaar niet bij zijn.

Overige kanshebbers

Er zijn natuurlijk maar drie plaatsen vergeven voor headliners op Pinkpop, maar er zijn veel meer namen die rondgaan in de wandelgangen. Zo hebben wij reden om te geloven dat onder meer 30 Seconds To Mars, Volbeat, Deftones, Alter Bridge, Skrillex en Triggerfinger deel zullen uitmaken van de line-up van volgend jaar.

Uitgesloten

Het opperhoofd van Pinkpop heeft onlangs tussen neus en lippen door vermeld dat we namen als The Rolling Stones, Kings Of Leon, Rammstein, Pearl Jam, Muse, Editors en Depeche Mode kunnen wegstrepen. De logica voor het uitsluiten in plaats van aankondigen van namen ontgaat ons totaal, maar we weten in ieder geval waar we niet op hoeven te rekenen.
 
Check onze Pinkpop 2013 geruchten en bevestigingen pagina voor alle info.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!