De tien albums van november 2012

Toegevoegd op woensdag 7 november 2012, 13:35
Laatste update woensdag 7 november 2012, 18:00
Geschreven door Haiko

De tien albums van november 2012

Het einde van het jaar nadert; het wordt koud, vroeg donker en de eerste kersthits worden al voorzichtig gelanceerd. Voor muziekliefhebbers hebben de laatste maanden van het jaar twee gezichten, want naast de oneindige stapel met slappe kerstnummers, staan er voor november en december ook een aantal zeer veelbelovende albums in de planning.

Hieronder vind je onze selectie van tien albums die hoog op ons lijstje staan voor november. De tien van november is ingedeeld als volgt: als eerste ons album van de maand, gevolgd door twee uitgelichte albums en daaronder de complete lijst met tien albums die wij onder de aandacht willen brengen.

Soundgarden – King Animal

album van de maand

Soundgarden - King Animal (album van de maand)

Twaalf jaar hebben we er op moeten wachten, maar de opvolger van Down On The Upside is eindelijk daar. Op dertien november zal het zesde studio-album van de grungegoden van Soundgarden verschijnen en het zal de titel King Animal dragen.

De eerste single, Been Away Too Long, gaf de fans een album om naar uit te kijken. Inmiddels is het gehele album, met zijn twaalf tracks, te beluisteren en kunnen we gerust stellen dat Soundgarden weer helemaal terug is.

Wo Fat – The Black Code

Wo Fat - The Black CodeHet stonerrocktrio Wo Fat zit niet graag stil. Vorig jaar werd Noche Del Chupacabra losgelaten (die in mijn persoonlijke jaarlijst belandde) en dit jaar is het alweer tijd voor album nummer vier: The Black Code.

Ook Wo Fat heeft gekozen voor dertien november als datum voor de nieuwe plaat. Via een speciale Kickstarter campagne heeft de band een serie gelimiteerde edities op cd en vinyl gelanceerd, waarmee je als fan de opkomende Europese tour van de band kunt ondersteunen. De Europese tour brengt Wo Fat onder meer langs Roadburn en Desertfest.

Deftones – Koi No Yokan

Deftones - Koi No YokanAls we Deftones-frontman Chino Moreno moeten geloven, vertoont Koi No Yokan gelijkenissen met het twaalf jaar geleden uitgebrachte album White Pony. We kunnen elf dynamische nummers verwachten, waarvan de eerste twee al te beluisteren zijn; Leathers en Tempest.

Dertien november wordt een drukke dag, want ook Deftones heeft deze dag genoteerd als releasedatum voor het nieuwe werk.

De tien albums van november 2012

Welke albums kijk jij naar uit?

Bovenstaande tien albums zijn door het redactie- en recensieteam van Rockblog uitverkoren voor de lijst van november, maar er komt natuurlijk veel meer moois uit deze maand.

Welke albums kijk jij naar uit? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!