Jaarlijst 2012: Reno

Toegevoegd op maandag 24 december 2012, 19:35
Laatste update donderdag 27 december 2012, 13:54
Geschreven door Reno

Jaarlijst 2012: Reno

Traditiegetrouw sluiten we op Rockblog het jaar af met een overzicht van de muziek die ons dit jaar is opgevallen en bijgebleven. Omdat onze redacteuren, recensenten, reporters en fotografen een zeer uiteenlopende muzieksmaak hebben, verdelen we de lijstjes over zeven dagen. Zo geven we in deze laatste decemberweek ieder lijstje de aandacht die het verdient.

- check hier de jaarlijstjes van 2011 -

Reno

Wie houdt van dubbele basdrums, rauwe vocalen en zware gitaarriffs, is bij Reno aan het goede adres. Toen Reno in 2010 zijn eerste jaarlijst opstelde voor Rockblog, zette hij Triggerfinger en Anathema bovenaan zijn lijst. Vorig jaar belandde Machine Head in de topdrie en verkreeg Face Tomorrow de koppositie.

Hieronder vind je de drie albums die dit niet weg te slaan waren uit Reno's playlist, gevolgd door zijn complete jaarlijst. Ook vind je in die lijst de beschikbare luisterlinks voor spotify (groene bolletje) en winkelwagen-links voor fysieke exemplaren (blauwe bolletje).

Graveyard - Lights Out

Graveyard - Lights OutGraveyard maakt wederom de retrorock plaat van het jaar. Op ieder album worden deze heren beter en ‘Lights Out’ is weer net iets meer uitgebalanceerd dan de toch ook niet misselijke voorganger ‘Hinsingen Blues’.

Hypno5e - Acid Mist Tomorrow

Hypno5e - Acid Mist Tomorrow

Dit is geen voer voor de gevoelige en tere zieltjes onder ons. De mix van rock, post-hardcore met een diversiteit aan (death, modern en black) metal invloeden zorgt voor een met vlagen ijzingwekkend donker en dreigend album. Het Franse Hypno5e roept met de vele tempo en sfeerwisselingen continu een intense en beklemmende sfeer op. De plaat grijpt je bij de strot, doet de adem stokken en laat niet meer los.

Deftones - Koi No Yokan

Deftones - Koi No YokanHet uitstekende vorige album ‘Diamond Eyes’ bleek de opmaat naar het beste wat Deftones tot nu toe op plaat heeft gezet. Koi No Yokan overtreft de klassieker ‘White Pony’ en dat is zoveel jaar na dato een geweldig knappe prestatie.

De jaarlijst van Reno

  1. Deftones - Koi No Yokan  
  2. Hypno5e - Acid Mist Tomorrow  
  3. Graveyard - Lights Out  
  4. Between The Buried And Me - The Parallax II: Future Sequence  
  5. Baroness - Yellow And Green  
  6. Moonspell - Alpha Noir 
  7. Katatonia - Dead End Kings  
  8. Torche - Harmonicraft  
  9. Kandy Kolored Tangerine - Skygaze 
  10. Converge - All We Love We Leave Behind  
     

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!