Jaarlijst 2012: Bjorn

Toegevoegd op dinsdag 25 december 2012, 12:43
Laatste update donderdag 27 december 2012, 13:54
Geschreven door Bjorn

Jaarlijst 2012: Bjorn

Traditiegetrouw sluiten we op Rockblog het jaar af met een overzicht van de muziek die ons dit jaar is opgevallen en bijgebleven. Omdat onze redacteuren, recensenten, reporters en fotografen een zeer uiteenlopende muzieksmaak hebben, verdelen we de lijstjes over zeven dagen. Zo geven we in deze laatste decemberweek ieder lijstje de aandacht die het verdient.

- check hier de jaarlijstjes van 2011 -

Bjorn

Ieder jaar houdt Bjorn de Vlaamse eer hoog met zijn jaarlijst. Twee jaar geleden wees hij topvijfplekken toe aan Triggerfinger en Balthazar, vorig jaar eindigde dEUS als vijfde. Telkens presenteerde Bjorn weer een divers jaarlijstje, dat uiteenliep van Beastie Boys tot Grinderman.

Ook dit jaar koos Bjorn tien albums uit die hem het beste bevielen met uiteraard een paar Vlaamse toppers. Indien beschikbaar, vind je in de lijst luisterlinks voor spotify (groene bolletje) en winkelwagen-links voor fysieke exemplaren (blauwe bolletje).

Ty Segall - Twins

Ty Segall - TwinsDat Ty Segall een productief man is bewijst hij met “Twins”, zijn derde album in een jaar tijd. Het is veruit de beste van de drie, waarop hij aragerock met vette gitaarlijnen, scherpe popinvloeden en rauwe gitaarriffs combineert.

Toptracks als ‘Handglams’ en ‘The Hill’ blijven goed hangen in het geheugen.

Jack White - Blunderbuss

Jack White - Blunderbuss

Van country tot seventies rock, van rock ’n roll tot poppy sounds; deze eerste solo plaat van Jack White zit muzikaal stevig in elkaar. Op Blunderbuss beperkt White niet tot één genre, maar varieert er lustig op los.

Countryrock is terug cool met Jack White! Kortom een sterk en divers album.

Mark Lanegan Band - Blues Funeral

Mark Lanegan Band - Blues FuneralDuister en intens; zo luister je naar “Blues Funeral” van meestermuzikant Mark Lanegan. Voor elk wat wils op deze plaat, want naast de rocksongs hoor je ook beats  terug ('Ode To Sad Disco') en sluit hij af met het over zeven minuten uitgesmeerde experiment Tiny Grain Of Truth.

De jaarlijst van Bjorn

  1. Mark Lanegan Band - Blues Funeral  
  2. Jack White - Blunderbuss  
  3. Ty Segall - Twins  
  4. Alt-J - An Awesome Wave  
  5. Jake Bugg - Jake Bugg  
  6. The XX - Coexist  
  7. Bat For Lashes - The Haunted Man  
  8. Balthazar - Rats  
  9. Wallace Vanborn - Lions, Liars, Guns & God  
  10. Beach House - Bloom  
     

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!