Jaarlijst 2012: Gregory

Toegevoegd op woensdag 26 december 2012, 21:24
Laatste update donderdag 27 december 2012, 13:54
Geschreven door Gregory

Jaarlijst 2012: Gregory

Traditiegetrouw sluiten we op Rockblog het jaar af met een overzicht van de muziek die ons dit jaar is opgevallen en bijgebleven. Omdat onze redacteuren, recensenten, reporters en fotografen een zeer uiteenlopende muzieksmaak hebben, verdelen we de lijstjes over zeven dagen. Zo geven we in deze laatste decemberweek ieder lijstje de aandacht die het verdient.

- check hier de jaarlijstjes van 2011 -

Gregory

Gregory mag zich rekenen tot één van de nieuwe aanwinsten binnen ons team in 2012. In april ging hij op pad om verslag te doen van Groezrock en daarmee werd gelijk duidelijk waar zijn hart ligt: hardcore en punkrock.

Greg selecteerde twintig albums waarvan hij met pijn en moeite een rijtje van tien toppers overhield. Zijn lijst vind je hieronder en, indien beschikbaar, vind je in de lijst luisterlinks voor spotify (groene bolletje) en winkelwagen-links voor fysieke exemplaren (blauwe bolletje).

Masked Intruder - Masked Intruder

Masked Intruder - Masked IntruderHet is al een tijdje geleden dat ik nog zo’n sterk debuut album heb gehoord. Deze gemaskerde schelmen combineren aanstekelijke nummers met een gezond ‘op het randje van legaal’ gevoel voor humor. Altijd een winnende combinatie.

Japandroids - Celebration Rock

Japandroids - Celebration Rock

Dit moet een van de meest overkeken platen van afgelopen jaar zijn. Een prachtige indiepunk compositie die dit jaar, in zijn genre, nagenoeg geen gelijke kent. Celebration Rock boeit van het eerste tot het laatste nummer.
 

The Menzingers - On The Impossible past

The Menzingers - On The Impossible PastVanaf de eerste luisterbeurt was ik meteen gek van deze plaat. The Menzingers zijn er met hun On The Impossible Past in geslaagd om de hele punkrock wereld aan hun voeten te krijgen. Dit knap staaltje songwriting is zonder twijfel mijn favoriete album van 2012.
 

De jaarlijst van Gregory

  1. The Menzingers - On The Impossible Past  
  2. Japandroids - Celebration Rock  
  3. Masked Intruder - Masked Intruder  
  4. Title Fight - Floral Green  
  5. Propagandhi - Failed States  
  6. Pennywise - All Or Nothing  
  7. Bouncing Souls - Comet  
  8. Teenage Bottlerocket - Freak Out!  
  9. Converge - All We Love We Leave Behind  
  10. Matt Skiba And The Sekrets - Babylon  
     

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!