Jaarlijst 2012: Els

Toegevoegd op vrijdag 28 december 2012, 14:33
Laatste update vrijdag 28 december 2012, 14:33
Geschreven door Els

Jaarlijst 2012: Els

Traditiegetrouw sluiten we op Rockblog het jaar af met een overzicht van de muziek die ons dit jaar is opgevallen en bijgebleven. Omdat onze redacteuren, recensenten, reporters en fotografen een zeer uiteenlopende muzieksmaak hebben, verdelen we de lijstjes over zeven dagen. Zo geven we in deze laatste decemberweek ieder lijstje de aandacht die het verdient.

- check hier alle rockblog jaarlijstjes van 2012 tot nu toe -

- check hier de jaarlijstjes van 2011 -

Els

Dit jaar maakte Els haar debuut bij Rockblog. Ze focuste zich voornamelijk op het hardere, ondergrondse werk, maar liet ook haar kritische licht schijnen over nieuw werk van oude bekenden als Linkin Park en LIT.

Of deze albums ook in de jaarlijst van Els zijn terechtgekomen, lees je hieronder. Allereerst vind je de nummers drie tot en met één, gevolgd door de complete jaarlijst van Els. Indien beschikbaar, zie je ook spotify- (groen) en winkelbuttons (blauw) staan.

Knuckledust - Bluff, Lies & Alibis

Knuckledust - Bluff, Lies And Alibis

Tot nu toe kunnen de Britse mannen van Knuckledust met trots zeggen dat deze plaat bloed, zweet en tranen heeft gekost met als resultaat het beste album dat ze op hun naam hebben staan.
Met posers wordt steevast de vloer aangeveegd in ‘Facecrook’, maar het pareltje van dit album is toch wel titeltrack ‘Bluff, Lies & Alibis’.
 

 

Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour

Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour
De mannen van Enter Shikari brengen met hun nieuwe plaat in 2012 duidelijk een vette upgrade van het materiaal dat in 2006 de wereld in werd gekatapulteerd met ‘Sorry You’re Not A Winner’. 
Het leuke is aan dit album is de opbouw; het doet ietwat denken aan een boek. Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel de manier waarop de intro en outro van A Flash Flood Of Colour op elkaar afgestemd zijn.

 

Primate - Draw Back A Stump

Primate - Draw Back A Stump

Hardcore punk met grindcore mixen, dat is Primate. Dit jaar werd het debuutalbum uitgebracht en het slaat in als een bom met korte, maar zeer krachtige nummers. Zeker een aanrader voor degenen van een muzikaal experimentje houden.
 

 

De jaarlijst van Els

  1. Knuckledust - Bluff, Lies & Alibis  
  2. Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour  
  3. Primate - Draw Back A Stump  
  4. Die Toten Hosen - Ballast Der Republik 
  5. Callejon - Blitzkreuz  
  6. Architects - Daybreaker  
  7. Stone Sour - House Of Gold And Bones (Part One)  
  8. The Gaslight Anthem - Handwritten  
  9. Linkin Park - Living Things  
  10. Parkway Drive - Atlas  
     

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!