Jaarlijst 2012: Alex

Toegevoegd op zaterdag 29 december 2012, 13:18
Laatste update zaterdag 29 december 2012, 13:18
Geschreven door Alex

Jaarlijst 2012: Alex

Traditiegetrouw sluiten we op Rockblog het jaar af met een overzicht van de muziek die ons dit jaar is opgevallen en bijgebleven. Omdat onze redacteuren, recensenten, reporters en fotografen een zeer uiteenlopende muzieksmaak hebben, verdelen we de lijstjes over zeven dagen. Zo geven we in deze laatste decemberweek ieder lijstje de aandacht die het verdient.

- check hier alle gepubliceerde Rockblog jaarlijsten van dit jaar en hier de lijstjes van 2011. -

Alex

Toen Alex in 2010 zijn eerste jaarlijst aanleverde, werd meteen duidelijk dat hij niet vies is voor de nodige electronische invloeden. Bovenaan zijn lijst stond toen Baskerville, op de voet gevolgd door Example. Vorig jaar zegevierde de britpop in zijn jaarlijst: Arctic Monkeys eindigde op plek twee en Miles Kane voerde de lijst aan. 

Hieronder vind je de topdrie van Alex, gevolgd door de complete jaarlijst met (indien beschikbaar) luisterlinks voor spotify (groene bolletje) en winkelwagen-links voor fysieke exemplaren (blauwe bolletje).

The Vaccines - Come Of Age

The Vaccines - Come Of Age

Dit album kan maar op één manier gedraaid worden en dat is standje burenruzie. Klein tipje van het huis, probeer de Deluxe Version te bemachtigen van The Vaccines Come Of Age, dan krijg je er nog even een live optreden van The Vaccines opgenomen in Brighton bij.

The Gaslight Anthem - Handwritten

The Gaslight Anthem - Handwritten

Handwritten is een pareltje in het oeuvre van The Gaslight Anthem. Je krijgt wat je van ze gewend bent, maar dan net weer een stapje verder ontwikkeld; uptempo gitaargeweld afgewisseld met punkballads.

Uit volle borst meeblèren op de zang van Brian Falllon, ook dat is weer gegarandeerd.

Jake Bugg - Jake Bugg

Jake Bugg - Jake Bugg

In een televisiereclame van een bekend automerk wordt ons wijsgemaakt dat je nooit vergeet wanneer je voor het eerst een nieuwe grote liefde ziet of hoort. Bij mij was dat met Jake Bugg.

Op de terugweg van Solar Weekend Festival kwam zijn hit Lightning Bolt voorbij op de radio. Ik pakte direct mijn mobiel erbij om Shazam te gebruiken en uit te vogelen wie het was, echter tijdens het opstarten ervan viel mijn mobiel uit, batterij op. Gelukkig werd je uiteindelijk doodgegooid met Jake Bugg en vond ik mijn geliefde plaat van 2012.

De jaarlijst van Alex

  1. Jake Bugg - Jake Bugg  
  2. The Gaslight Anthem - Handwritten  
  3. The Vaccines - Come Of Age  
  4. The Maccabees - Given To The Wild   
  5. Alt-J - An Awesome Wave   
  6. Lana Del Rey - Born To Die  
  7. Breton - Other People's Problems  
  8. Jack White - Blunderbuss  
  9. Tame Impala - Lonerism  
  10. Mumford And Sons - Babel  

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!