Jaarlijst 2012: Kelly

Toegevoegd op zondag 30 december 2012, 16:59
Laatste update zondag 30 december 2012, 16:59
Geschreven door Kelly

Jaarlijst 2012: Kelly

Hieronder vind je het allerlaatste persoonlijke jaarlijstje van Rockblog voor 2012. Morgen schakelen we namelijk over naar De Eindlijst met de twintig populairste albums van 2012 onder de Rockbloggers.

Omdat onze redacteuren, recensenten, reporters en fotografen een zeer uiteenlopende muzieksmaak hebben, hebben we de de lijstjes verdeeld over de afgelopen zeven dagen. Zo hebben we in deze laatste decemberweek ieder lijstje de aandacht gegeven die het verdient.

- check hier alle gepubliceerde Rockblog jaarlijsten van dit jaar en hier de lijstjes van 2011. -

Kelly

Onze Kel heeft dit jaar iets minder hooi op haar vork genomen voor Rockblog, zodat ze een doorbraak kon forceren bij de Viva en eindelijk de complete feestkalender eens kon afwerken. Tussendoor was er gelukkig nog voldoende tijd om ook de muzikale wereld te verkennen.

Hieronder vind je de drie topalbums van Kelly, gevolgd door de complete jaarlijst met (indien beschikbaar) luisterlinks voor spotify (groene bolletje) en winkelwagen-links voor fysieke exemplaren (blauwe bolletje).

3. Jake Bugg - Jake Bugg

Jake Bugg - Jake Bugg

Het is alsof een oude ziel is opgestaan uit de dood en in de stembanden van Jake Bugg is gaan zitten. In zijn lichaam zit de opvolger van diverse grootheden die vroeger muziek hebben gemaakt.

Door zijn aderen stroomt een beetje sixties-, een beetje seventies- en een beetje vers bloed. Je debuutalbum je eigen naam meegeven, is in dit geval zeer gepast. Voor mij is deze plaat nu al een klassier en Jake Bugg een levende legende.

2. Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough?

Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough?

Ik heb lang getwijfeld: hoort deze zangeres wel in mijn Rockblog jaarlijst te staan? Echter, als je dit album bijna honderd keer op Spotify beluisterd hebt in een jaar tijd, dan heb je geen keus. Met haar folky soulsound weet Lianne La Havas me iedere keer weer in te pakken. Ze is de warmte in de kou. De lach bij een traan. De rust in de drukte. Mijn liefde voor haar is groot genoeg om haar de tweede plek in mijn jaarlijst te gunnen.
 

1. Muse - The 2nd Law

Muse - The 2nd Law

The 2nd Law vond ik aanvankelijk een deceptie van de bovenste plank. Ik hoopte dan ook dat de platenspeler hem zo snel mogelijk zou uitspugen wanneer deze plaat van Muse werd gedraaid. De nummers wisten me niet te raken en haalden bij lange na het niveau van The Resistance (2009) niet. Bovendien weer zo’n band die geïnfecteerd is met het dubstepvirus. Het virus dat zich langzaam over commercieel muziekwereld aan het verspreiden is.

Tóch is er met The 2nd Law iets magisch aan de hand. Namelijk, veel materiaal op dit album heeft een live-uitvoering nodig om gewaardeerd te worden. Sinds het optreden in Ziggo Dome vind ik het nieuwe materiaal dan ook steeds meer een ervaring om naar te luisteren en heb ik inmiddels zelfs mijn teleurstelling grijs gedraaid. Een album dat dit teweeg kan brengen, verdient mijns inziens de koppositie.

De jaarlijst van Kelly

  1. Muse - The 2nd Law  
  2. Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough?  
  3. Jake Bugg - Jake Bugg  
  4. Alt-J - An Awesome Wave   
  5. The Gaslight Anthem - Handwritten   
  6. The Vaccines - Come Of Age  
  7. Mumford & Sons - Babel  
  8. Lana del Rey - Born To Die  
  9. The XX - Coexist  
  10. Two Door Cinema Club - Beacon  

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!