De vijf meest besproken momenten van 2012

Toegevoegd op dinsdag 1 januari 2013, 14:58
Laatste update dinsdag 1 januari 2013, 17:33
Geschreven door Haiko

De vijf meest besproken momenten van 2012

Er ligt een bewogen muzikaal jaar achter ons. Een jaar waarin er in het rocklandschap veel gebeurde. Hieronder vind je de vijf meest besproken momenten van 2012 op Rockblog.

Rock Werchter affiche lekt uit

Toen we in januari vorig jaar ontdekten dat een groot deel van de Rock Werchter line-up per ongeluk te vroeg verspreid was, doken jullie daar bovenop. Niet verwonderlijk, als je bedenkt dat onder meer The Cure, dEUS en Kasabian werden toegevoegd aan de affiche. Geruchten dat Skrillex en Wolfmother van de partij zouden zijn, werden hiermee bevestigd.

Pinkpop Persconferentie in Paradiso

Ook vorig jaar deed Rockblog live verslag vanuit Paradiso tijdens de perspresentatie van Pinkpop. Via onze website en onze twitter-account werden de nieuwe namen aangekondigd, met name de vroege bevestiging van Linkin Park maakte het onze servers even moeilijk.

Overlijden van Tony Sly (41)

Begin augustus werd wereldkundig gemaakt dat Tony Sly (No Use For A Name) op 41-jarige leeftijd overleden was. De punkwereld stond op zijn kop, het was een icoon uit het genre verloren.

Bruce Springsteen naar Nederland

Halverwege november kwamen we een interessant gerucht op het spoor: Bruce Springsteen zou naar Nederland terugkeren in juni 2013. Aanvankelijk leek het erop dat dit in het Philips Stadion zou gebeuren, later werd de definitieve locatie en datum vastgelegd: Goffertpark, 22 juni.

Slayer in de Top2000

Via Facebook kwamen we een leuk initiatief op het spoor: een actie om Angel Of Death van thrashmetalband Slayer de Top2000 van Radio2 in te stemmen. Natuurlijk steunden we dit plan en hebben er met hulp van duizenden metalfans voor gezorgd dat plek 199 in de lijst in 2012 op rekening van Slayer kon worden geschreven.

Het fragment en de uitzending van Angel Of Death op Radio2 tijdens de Top200 kun je nakijken op SlayerGemist.nl

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!