New Noise: Indie 14/01/2013

Toegevoegd op maandag 14 januari 2013, 20:47
Laatste update maandag 14 januari 2013, 20:59
Geschreven door Gregory

New Noise: Indie 14/01/2013

Sinds de komst van het internet is de muziekindustrie baanbrekend verandert. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om  nieuwe muziek met de wereld te delen. Dit hebben de artiesten nu ook door. Dagelijks verdrinken we bijna in het aanbod aan nieuwe nummers, muziek video’s en album streams. Om het voor u  nog een beetje overzichtelijk te houden kiezen wij bij Rockblog wekelijks, per genre, de meest opvallende digitale kunststukjes van afgelopen maand uit.

De eerste Indie stuiptrekking van 2013 zijn een feit. Best Kept Secret en F.I.B. hebben hun eerste namen bekend gemaakt. Le Guess Who? Ging met een ijzeren podiumdier lopen. Miles Kane haalt alles uit de kast om te laten zien dat hij geen eendagsvlieg is, Nick Cave is terug en brengt daarvoor zijn Bad Seeds mee en BBC heeft naar goede gewoonte weer zijn Sound Of The Year gelost.

Miles Kane – Give Up

2012 was misschien wel het jaar van de doorbraak voor deze singer-songwriter. Rearrange en Come Closer zijn ondertussen opgenomen in het cultureel erfgoed van monster concepten Date With The Night en Hindu Nights. De ex-Rascalls frontman liet een onvergetelijke indruk na op Rock Werchter. Colour Of The Trap kreeg eindelijk de media aandacht die het verdiende. De tekenen waren er al, deze Give Up zorgt voor een extra bevestiging. Miles Kane heeft alles in huis om een van de groten in het genre te worden.

Suede - Barriers

Als we het over de groten in het genre hebben dan komen deze heren zeker bij menig liefhebbers naar boven. Suede is terug met hun eerste nieuw werk sinds de 2010 reünie. Deze band verdiende zijn strepen vooral in de Britpop periode. Tezamen met namen als Blur en Oasis waren zij verantwoordelijk voor de hele Britpop gekte van de jaren 90. Krijg je maar geen genoeg van dit nummer? Geen probleem! Barriers is namelijk hier gratis te downloaden.

Balthazar – Do Not Claim Them Anymore

Do Not Claim Them Anymore is de eerste single van Balthazar’s laatste album Rats, dat nog niet zo heel lang geleden tot beste Belgische album van 2012 werd gekroond op de MIA’s. Geen verrassing voor de volgers. Balthazar heeft zich de laatste jaren van een sterk potentieel tot een compleet geheel weten te ontwikkelen. Deze jonge Belgen hebben nog een heel mooie carrière in het vooruitzicht!

Nick Cave & The Bad Seeds – We No Who U R

Hoewel ik niet Nick Cave zijn grootste fan ben, moet je het hem toch nageven. Hij gaat al een hele lange tijd mee. De man met het vreemde kapsel viert dit jaar al zijn 56e verjaardag. Als je dan nog steeds professioneel muziek aan het maken bent doe je zeker iets goed. We No Who U R, neen dit is geen typefout, is het eerste geloste nummer van aankomend album Push The Sky Away. De fans lijken tevreden, dus dan zijn wij dat ook. Geniet ervan!

Palma Violets - Step Up For The Cool Cats

Palma Violets is een van de eerste geboekte bands voor Europese Indie gigant F.I.B. Benicassim. De youngsters werden onlangs nog opgenomen in de shortlist van BBC’s Sound of 2013, een van de meest prestigieuze shortlists ter wereld als het op nieuwe muziek aankomt. Het lijkt er alles van weg te hebben dat 2013 het jaar van Palma Violets wordt. Deze nieuwe Step Up For The Cool Cats is alvast een mooie stap in de juiste richting.


BBC’s Sound Of 2013

Nu we het toch al over de beruchte lijst hebben. De top 15 stond, net zoals de voorbije jaren, weer bol van talentvol alternatief gespuis. Wij kozen er onze drie favorieten voor u uit. Op 3 CHVRCHES Electro Pop Uit Glasgow , 2 gaat naar Little Green Cars en 1 is voor het wondermooie Kodaline. Die laatsten hebben zichzelf trouwens net bevestigd voor Lowlands en Pukkelpop 2013. Laat ons gerust weten welke uw favoriet is!

3) CHVRCHES

2) Little Green Cars

1) Kodaline

Tip van de week : local Natives

Onze tweede tip van de week is Local Natives. Hoewel deze Amerikanen al het voorprogramma van o.m. Edward Sharpe & The Magnetic Zeros aandeden blijken ze toch nog vrij onbekend te zijn bij het grote publiek. 2013 Kan daar wel eens verandering inbrengen. Hun tweede album Hummingbird wordt binnen een tweetal weken gelost, deze heavy feet is alvast een eerste voorproefje!

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!