New Noise : Metal 21/01/2013

Toegevoegd op maandag 21 januari 2013, 19:58
Laatste update maandag 21 januari 2013, 20:34
Geschreven door Gregory

New Noise : Metal 21/01/2013

Sinds de komst van het internet is de muziekindustrie baanbrekend verandert. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om  nieuwe muziek met de wereld te delen. Dit hebben de artiesten nu ook door. Dagelijks verdrinken we bijna in het aanbod aan nieuwe nummers, muziek video’s en album streams. Om het voor u  nog een beetje overzichtelijk te houden kiezen wij bij Rockblog wekelijks, per genre, de meest opvallende digitale kunststukjes van afgelopen maand uit.

Geen sneeuwvertragingen hier! Ook het luidste der Rock genres is niet veilig voor het allesziende oog van onze redactie. Voor heel veel Metalcore bands leek deze maand de ideale moment om weer eens met wat nieuws te komen, gevestigde waarden durven het coveren van klassiekers aan en sommige bands nemen het “Metal zijn” wel heel ernstig.

Soilwork – This Momentary Bliss

The Living Infinite zou het meest diverse en volwassen album van de band tot dusver worden. Als nog maar de helft van de nummers het niveau haalt van deze Momentary Bliss, dan wordt de nieuwste Soilwork een meesterwerkje. We weten al langer dat je voor klasse Metal in Noord-Europa wel goed zit, deze Melodieuze Zweden bevestigen wederom.

Alice In Chains – Hollow

Bij sommige bands lijkt een introductie bijna overbodig. Alice In Chains valt zeker onder deze categorie, dus laten we het maar kort houden. Tezamen met soundgarden zorgden ze voor een leuke Grunge beweging in de jaren 90, dit maakt ze anno 2013 niet minder relevant. Hollow is de eerste single van het nieuwe album dat er rond de lente zit aan te komen. De fans weten dus weer wat luisteren.

Bring Me The Horizon – Shadow Moses

Hoewel THIS IS SEMPITERNAL wel leuk klinkt, denk ik toch niet dat het als klassieker de eeuwigheid in gaat. De nietszeggende titelsong geeft het al een beetje weg, deze Shadow Moses is geen hoogvlieger. Toch heeft deze band, net zoals elke scene band trouwens, natuurlijk zijn meest trouwe volgers en konden we hem u dan ook niet onthouden.

We Came As Romans – Hope

Iets luchtiger als Bring Me The Horizon maar toch nog in het Metalcore straatje te plaatsen. We Came As Romans staat al een tijdje mooi zijn mannetje tussen gelijkaardige bands als Asking Alexandria en Stick To Your Guns. Deze Hope is echter ver boven het niveau dat we tot nu toe gewoon waren van de heren. Dit nummer past perfect in zijn tijdsgeest, geniaal in zijn simpliciteit. Het zijn niet altijd de meest ingewikkelde nummers die blijven hangen.

Baroness – March To The Sea

Ook in 2013 blijft Baroness gewoon nog lekker even hangen. Het wondermooie March To The Sea volgt Take My Bones Away op als volgende single van dat geweldige Yellow & Green. Wie het album al bezit mag nog eens nagenieten, de rest rept zich na het horen van dit nummer maar beter als de bliksem naar zijn lokale platenboer.

Bullet For My Valentine – Riot

Bullet For My Valentine heeft naar mijn mening zichzelf een beetje tekort gedaan met hun laatste plaat Fever. The Poison, en in het bijzonder Scream Aim Fire, waren twee hele sterke albums waar tot op heden nog geen waardige opvolger voor is gevonden. Als ik deze Riot zo hoor gaat het ook deze maal weer helemaal de verkeerde kant op. Je kan een album niet beoordelen op een enkel nummer natuurlijk dus voorlopig krijgen ze voor Temper Temper het voordeel van de twijfel. Deze Riot is echter onvoldoende.

Anthrax - Anthem

Dat zelfs de allergrootsten helden hebben is misschien niet altijd geweten, maar feit is wel dat ze ergens de mosterd moeten halen. Anthrax komt 19 maart met hun “nieuwe” EP Anthems waar op ze de ene klassieker na de andere gaan coveren. Op het lijstje staan onder meer nog Jailbreak van Thin Lizzy en Smoking van het beruchte Boston, deze week is al Anthem cover van Rush gelost.

Compressorhead

De Compressorhead videos verspreiden zich als een lopend vuurtje over het hele internet. De mensen vinden het leuk om robots te zien spelen en worden ondertussen, sommige al iets bewuster als anderen, blootgesteld aan enkele Metal klassiekers. Leuk dus als promo voor het genre. Laat ons wel hopen dat het geen trend wordt. Technisch allemaal wel leuk, maar teveel van deze bands en de muziek geraakt toch al snel zijn ziel kwijt.

!

Tip: Mureau – Worthy Deeds  Of Evil Men

Ook mijn wekelijkse aanrader komt uit het Metalcore straatje. Deze Worthy Deeds Of Evil Men van het Amerikaanse Mureau vond ik relatief indrukwekkend voor een pre productie demo. Dit is het eerste werk dat ik van de band opving, maar via via hoorde ik al dat de band zich enorm heeft ontwikkeld ten opzichte van hun eerste album. Mijn geprikkelde nieuwsgierigheid maakt van deze Mureau alvast de tip van de week!

credits zijn er deze week ook voor Reno Van Der Looij en Jeroen Voncken.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!