Festival update: nieuwe namen voor o.m. Paaspop, Dranouter en Sziget

Toegevoegd op donderdag 24 januari 2013, 17:04
Laatste update donderdag 24 januari 2013, 17:05
Geschreven door Gregory

Festival update: nieuwe namen voor o.m. Paaspop, Dranouter en Sziget

Er zijn er weer heel wat festival affiches geüpdatet de wereld in gestuurd. Nieuwe namen waren er gisteren al voor Sziget, Dour, Jera On Air en Kloemprock, Paaspop en Dranouter kwamen vandaag pas met een reeksje. Wij zetten het even overzichtelijk voor u op een rijtje.

De Paaspop en Dranouter namen zijn nog vers van de pers. Het Vlaamse Folk festival Dranouter kondigde zonet de komst van Amatorski en Shantel aan. Paaspop kwam met Fiddler’s Green, Dearworld, Musest (no. 1 Muse tribute band), Joost van Bellen, Navarone, Raketkanon, Feest DJ Ruud, DJ Basto, Eric Koller, Kane, DeWolff en Epica.

Nog in België kwam er nieuws uit de Walen. Dour heeft namelijk een tweede lading namen gelost. Na headliner The Smashing Pumpkins heeft het ook de komst van de door ons reeds eerder getipte Amon Tobin bevestigt. Andere spots op het alternatieve festival zijn voor Skream, Nu:Logic feat. MC Wrec,  Drumsound & Bassline Smith en Andy C.

We zijn nu al enkele jaren een vaste gast op Europees topfestival Sziget. We waren maar meer dan blij met eindelijk de eerste flinke dosis nieuwe namen. Naast headliner Blur zullen ook The Bots, Triggerfinger, Parov Stelar Band, Seeed, Oscar Mulero, Nicky Romero, Die Artze, Azealia Banks, Deichkind , Hadouken! en Boys Noize er dit jaar bij zijn op het grootste feestje van Hongarije.

Kloemprock, de miniatuurversie van Groezrock, heeft ook zijn eerste headliner weten te strikken. Op 12 juni zakt niemand minder dan Fat Wreck Chords band Strike Anywhere af naar de nieuwe locatie in Glabbeek. Kloemprock heeft ook laten weten dat het eendagsfestival dit jaar doorgaat op vrijdag 12 juli en niet, zoals eerder gepland, op zaterdag 13 juli.

Nog een festival in het genre is Nederlands eigen Jera On Air. Ook zij kwamen met twee ongelooflijk sterke toevoegingen voor hun prachtige affiche. Asking Alexandria en Funeral For A Friend vervoegen de affiche waar al bands op stonden te pronken als A Day To Remember, Cancer Bats en The Ghost Inside.

Gerelateerde muziek

Nieuws submit

Heb jij zelf een nieuwtje of gerucht gevonden en wil je dit delen met ons? Klik dan hier, kies voor nieuws submit en stuur het naar onze redactie.

Reacties

Volg Rockblog!